Marlies Schild fölényes sikere Courchevelben

Vágólapra másolva!
2010.12.21. 16:52
null
Marlies Schild fantasztikusan versenyzett Courchevelben (Fotó: Action Images)
Címkék
Marlies Schild győzelmével ért véget Courchevelben a női alpesi sízők műlesikló-világkupaversenye. Az osztrák elsősorban erős második menetének köszönhetően nyerte meg a viadalt a finn Tanja Poutiainen és a szlovén Tina Maze előtt.

 

A helyszín, a franciaországi Courchevel természetesen nem ismeretlen az alpesi sízők számára, de annyiban mégis újdonságot jelentett a résztvevőknek, hogy 1979 óta először rendeztek itt világkupaversenyt, nevezetesen műlesiklást a nők számára.

Az első futamban nagy klasszisok sora búcsúzott a viadaltól, többek között a szakág olimpiai és világbajnoka, a német Maria Riesch, továbbá a szám 2006-os olimpiai bajnoka, a svéd Anja Pärson, az amerikai Lindsey Vonn, a szlovák Veronika Zuzulová és még folytathatnánk a többi szakági specialistával.

A legnagyobb esélyesek közül a finn Tanja Poutiainen, az osztrák Marlies Schild és a hazaiak részéről Nastasia Noens is remekelt, ilyen sorrendben követték egymást az élen az első menet után. De számolni kellett még a sérüléséből visszatérő osztrák Kathrin Zettellel is, aki az ötödik pozícióból várhatta a folytatást.

Ahogy lenni szokott, a második futamban sorra cserélődött a vezető pozíció, de amikor az utolsó előttiként sorra kerülő Marlies Schild elindult a lejtőn, mindenkinek tátva maradt a szája. Az osztrák folyamatosan növelte az előnyét az ellenőrzőpontok tanúsága szerint, és végül majdnem két másodperccel megelőzte az addig élen álló szlovén Tina Mazét.

Hátravolt még Poutiainen, aki azonban nem tudott versenyre kelni Schilddel. Bár a pálya alsó részében gyorsabb volt az osztráknál, végül 78 századmásodperccel kikapott.

Marlies Schild pályafutása 25. vk-erőpróbáját nyerte meg, és ezzel az örökranglistán feljött a 11. helyre, ahol holtversenyben áll honfitársával, Michaela Dorfmeisterrel és a svájci Maria Walliserrel.

A szakági világkupában Schild Poutiainennel együtt vezet, míg összetettben a tizedik helyen áll.

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, COURCHEVEL
Női műlesiklás. A végeredmény
1. Marlies Schild (osztrák) 1:34.95
2. Tanja Poutiainen (finn) +0.78
3. Tina Maze (szlovén) +1.98
A szakági vk állása (még 7 verseny van hátra)
1. Tanja Poutiainen  200 pont
1. Marlies Schild 200
3. Maria Pietilä-Holmner (svéd) 174
Az összetett vk állása (még 26 verseny van hátra)
1. Lindsey Vonn (amerikai) 581
2. Maria Riesch (német) 578
3. Elizabeth Görgl (osztrák) 366

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik