Kostelic az idei harmadik versenyét nyerte meg

Vágólapra másolva!
2011.01.14. 14:50
null
Ivica Kostelic Svájcban is nyert (Fotó: Action Images)
Címkék
A svájci Wengenben szuperkombináció-futammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupasorozata. A győzelmet az összetett vk-ban is vezető horvát Ivica Kostelic szerezte meg a svájci Carlo Janka és a norvég Aksel Lund Svindal előtt.

 

Az első futamban, azaz a szuper óriás-műlesikló részben az osztrák Christof Innerhofer bizonyult a leggyorsabbnak 1:46.69-es idővel, de az összetett világkupa címvédője, a svájci Carlo Janka mindössze egytized másodperccel volt lemaradva tőle.


A harmadik honfitársa, Beat Feuz lett 28 százados hátránnyal, míg a negyedik legjobb időt az ugyancsak svájci Didier Cuche érte el, de őt kizárták. Az mindenképpen említésre méltó, hogy az idén már két műlesiklóversenyt nyerő horvát Ivica Kostelic 96 százados hátránnyal az ötödik helyre fért be, míg az amerikai Bode Miller egy hellyel és 1.15-ös hátránnyal végzett mögötte.

Amikor a szlalomban Miller sorra került, Aksel Lund Svindal állt az élen, és maradt is, mert az amerikai csak a harmadik helyen ért célba, még az osztrák Benjamin Raich is megelőzte. Ekkor következett Kostelic, aki azonban 1.34 másodpercet vert a norvégra, s magasan a legjobb műlesiklóidőt produkálta 52.79-cel.

A svájci Feuz nem tudott beleszólni a legjobbak küzdelmébe. A hazai szurkolók biztatása közepette Carlo Janka 86 százados előnye fokozatosan csökkent Kostelic eredményéhez képest, s a célban már riválisának volt jobb az ideje 58 századdal, de a svájci így is jó lett a második helyre, miután Innerhofer csak a negyedik pozícióban zárt.

A horvát síző tehát már a harmadik versenyén diadalmaskodott januárban, s így száz pont fölé növelte az előnyét az összetett világkupában a most harmadik Svindallal szemben, míg a harmadik helyen az ezúttal mindössze a tizennegyedik helyen végző svájci Silvan Zurbriggen áll.

 ALPESISÍ-VK, WENGEN (SVÁJC)
FÉRFI SZUPERKOMBINÁCIÓ  
1. Ivica Kostelic (horvát) 2:40.44
2. Carlo Janka (svájci) +0.58
3. Aksel Lund Svindal (norvég) +1.34
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Ivica Kostelic (horvát) 604
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 495
3. Silvan Zurbriggen (svájci) 438

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik