Klaus Kröll nyerte meg a wengeni klasszikust

Vágólapra másolva!
2011.01.15. 14:52
null
Klaus Kröll a célba érkezése után (Fotó: Action Images)
Címkék
Klaus Kröll győzelmével ért véget Wengenben a sportág egyik legnagyobb presztízsű lesiklóversenye. Az osztrák mindössze 14 századdal előzte meg a svájci Didier Cuche-t. Kröll az első osztrák Michael Walchhofer 2005-ös sikere óta, aki meg tudta nyerni ezt a számot a svájci versenyen.

 

A világ egyik legszebb pályáján rendezték meg szombaton a férfi alpesi síelők lesikló-világkupaversenyét. A wengeni viadal a vk-sorozat leghosszabb pályáján zajlik, amely körülbelül 4.5 kilométer, és 160 km/h sebességet is el lehet érni rajta.

Népszerűségére jellemző, hogy évenként nagyjából 30 ezren látogatnak ki a versenyre. Ezzel a téli sportok egyik legnézettebb versenyének számít.

A WENGENI PÁLYA BELÜLRŐL
 

 


A táv átlagosnál nagyobb hossza miatt kiemelten sokat számít a fizikai állóképesség. A harmadikként induló Andrej Jerman pokolian jó idővel (2:31.72) adta meg az alaphangot. A szlovén versenyző eredménye egészen Klaus Kröll színre lépésig első maradt. Az osztrák menete értelemszerűen remekül sikerült, ám mivel a pálya alsó szakaszán elhullajtott néhány tizedet, az ideje egyáltalán nem volt verhetetlen.

A későbbiekben azonban hiába síelt kiválóan a többi esélyes, egy-egy kisebb vagy nagyobb hiba megmentette Kröll első helyét. A hazaiak nagy kedvence, Didier Cuche gyorsabban síelt osztrák riválisánál, ám az egyik egyenes szakaszon a svájci jobb léce picit oldalra csúszott. Cuche simán korrigált, de ez a kis hiba is elég volt, ahhoz, hogy ne vegye át a vezetést.

Klaus Kröll végül 14 századot megőrzött előnyéből, és ez végeredményben a győzelmet is jelentette számára. Kröll pályafutása harmadik világkupaversenyét nyerte meg.

A nők a szlovéniai Mariborban mérték volna össze tudásukat óriás-műlesiklásban. A versenyt el is kezdték, ám már az első futamban törölni kellett a viadalt a hó rossz minősége miatt.

 

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, WENGEN
Férfi lesiklás. A végeredmény
1. Klaus Kröll (osztrák) 2:31.28
2. Didier Cuche (svájci) 2:31.42
3. Carlo Janka (svájci) 2:31.67
Az összetett vk állása (még 21 verseny van hátra)
1. Ivica Kostelic (horvát) 626 pont
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 511
3. Silvan Zurbriggen (svájci) 459

 

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik