Kettős horvát siker szuperkombinációban

Vágólapra másolva!
2011.01.30. 15:34
null
Ivica Kostelic tovább növelte előnyét az összetett vk-ban (Fotó: Action Images)
Címkék
A franciaországi Chamonix-ban szuperkombinációs futammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupasorozata. A győzelmet az összetett világkupa éllovasa, a horvát Ivica Kostelic szerezte meg, aki a lesiklás után még csak a 24. helyen állt. A második honfitársa, Natko Zrncic-Dim, a harmadik pedig a norvég Aksel Lund Svindal lett.

A kombináció lesiklófutamát a svájci Beat Feuz nyerte meg 1:59.97-es idővel, mindössze nyolcszázados előnnyel a norvég Aksel Lund Svindal előtt, de a francia Clareynek, az osztrák Puchernek és az olasz Innerhofernek is egy másodpercen belüli volt a hátránya.

Ami az összetett világkupa éllovasát, a horvát Ivica Kostelicet illeti, ő bizony két és fél másodperces hátránnyal, csak a 24. helyen zárta az első felvonást. Persze az 54.65-ös műlesiklófutama után – amellyel meg is nyerte ezt a futamot – átvette a vezetést a horvát a norvég Jansrudtól, s ők ketten szépen lépegettek is előre.

Amikor az első futamban 14. cseh Bankot és a 13. Zurbriggent is megelőzték, azért már gyanítható volt, hogy a dobogó közelében is végezhetnek. Kostelic honfitársa, az első futamban hatodik Zrncic-Dim volt az első, aki akár az első hely átvételére is esélyes volt, de végül neki is meg kellett elégednie a másodikkal.

Innerhofer és Pucher nem volt veszélyes az éllovasokra, a hazai pálya előnyét élvező Clarey viszont igen, de ő a pálya közepén kiesett. A világbajnoki címvédő Svindal az utolsó időmérőnél még 36 százados előnyben volt, de egyszer ő is hibázott, s bár végül célba ért, a két horvát mögé szorult, mert két századdal Zrncic-Dimtől is kikapott.

Ami az összetett világkupát illeti: győzelmével Kostelic természetesen tovább növelte előnyét, míg a második helyre az ezúttal ötödik helyen végző svájci Silvan Zurbriggen jött fel, megelőzve honfitársát, a szombati lesiklóversenyt megnyerő Didier Cuche-t.

ALPESISÍ-VK, CHAMONIX (FRANCIAORSZÁG)
FÉRFI KOMBINÁCIÓ  
1. Ivica Kostelic (horvát) 2:57.12
2. Natko Zrncic-Dim (horvát) +0.51
3. Aksel Lund Svindal (norvég) +0.53
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Ivica Kostelic (horvát) 1178
2. Silvan Zurbriggen (svájci) 703
3. Didier Cuche (svájci) 673

Szombat után vasárnap sem tudták megrendezni a női lesiklóvilágkupa-futamot az olaszországi Sestriere-ben. Már szombaton is olyan köd volt a pálya egyes szakaszain, amely miatt veszélyes lett volna megrendezni a versenyt. A köd azóta sem oszlott el, és ráadásul az időjárás is rosszabbra fordult az előző napinál, s a meteorológiai előrejelzések hétfőre sem ígértek javulást, így aztán a szervezők nemcsak a mai lesiklást, hanem a holnapra csúsztatott kombinációs futamot is törölték.

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik