Ivica Kostelic behúzta a negyediket is

Vágólapra másolva!
2011.01.16. 14:35
null
Kostelic negyedszer is nyert januárban (Fotó: Action Images)
Címkék
A svájci Wengenben műlesiklófutammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet a januárban már negyedik versenyét megnyerő Ivica Kostelic szerezte meg az osztrák Marcel Hirscher és a francia Jean-Baptiste Grange előtt.
Az első futamot az osztrák Marcel Hirscher nyerte meg, de mindössze kilenc századdal megelőzve a januárban bombaformában lévő horvát Ivica Kostelicet, s tizenkettővel a francia Jean-Baptiste Grange-ot. Rajtuk kívül még az osztrák Raich, a svéd Myhrer és az olimpiai címvédő olasz Razzoli tudott még egy másodpercen belülre kerülni Hirscherhez képest.


Amikor a második futamban Razzoli került sorra, a kanadai Michael Janyk állt az élen, aki az első futamban csak 17. lett. A futam leggyorsabb ideje azonban az osztrák Mario Matt nevéhez fűződött (51.91), aki ekkor az összetettben második volt.

Aztán Razzoli, Myhrer és Raich futama után is maradtak az élen, mert a hó minősége ekkor már annyit romlott, hogy a futam végén indulók előnye kevésnek bizonyult. Grange azonban 13 századot meg tudott őrizni belőle, így ő vette át a vezetést.

De csak amíg Ivica Kostelic a célba nem ért. A horvát síző ugyanis a januárban tőle megszokott bombaformát mutatta, s a háromszázados különbségből 99-es előnyt szerzett, s ezzel igencsak magasra tette a lécet Hirscher előtt.

Az osztrák azonban nem ijedt meg, még növelni is tudta előnyét az elején. Ám aztán besokallt, nagyot rontott, s még annak is örülnie kellett, hogy a második legjobb idővel ért célba, mindössze két századdal megelőzve Grange-ot. A győzelmet így megint Kostelic szerezte meg, aki már több mint kétszáz ponttal vezet az összetettben a mai második futamba nem bejutó norvég Svindal előtt.

 ALPESISÍ-VK, WENGEN (SVÁJC)
FÉRFI MŰLESIKLÁS  
1. Ivica Kostelic (horvát) 1:45.28
2. Marcel Hirscher (osztrák) +0.93
3. Jean-Baptiste Grange (francia) +0.99
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Ivica Kostelic (horvát) 726
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 511
3. Silvan Zurbriggen (svájci) 468


A hétvégén a szlovéniai Mariborban rendeztek volna alpesisí-világkupaversenyeket a hölgyek számára, ám az enyhe időjárás miatt sem szombaton, sem pedig vasárnap nem tudták lebonyolítani a futamokat.

Szombaton az óriás-műlesiklásra került volna sor, amelynek első futamát el is kezdték, de a meleg miatt a pálya minősége olyan ütemben romlott, hogy 25 induló után félbeszakították a versenyt, és már nem is tudták befejezni.

Az időjárási körülmények vasárnap sem javultak, így már el sem kezdték a műlesiklóversenyt, hanem a törlés mellett döntöttek a szervezők.

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik