HIRDETÉS
SZÖRÉNYI PÉTER 2018.10.25 19:29 Frissítve: 2018.10.25 20:13

Gyorskorcsolya: Bolt pezsgője még vár a Liu testvérekre

Az olimpiai bajnok Liu testvérek még nem itták meg a Usain Bolttól kapott pezsgőt. A váltóval aranyérmes Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang az I/I Azurák Csabával című műsorban beszéltek arról is, hogy húguk túlszárnyalhatja-e az eredményeiket.

A Liu testvérek boldogan mutatták meg érmüket Azurák Csabának (Fotó: TV2)

A Liu testvérek azt tervezik, hogy a Usain Bolttól kapott hatliteres pezsgőt az olimpiai bajnoki cím egyéves évfordulóján a szövetségben bontják majd fel. Erre a TV2 televíziós csatorna I/I adásában meghívták Azurák Csaba műsorvezetőt is. „Az éremosztás előtt Ádónak jutott eszébe, hogy a dobogón nekünk is ebben a Bolt-pózban kellene ünnepelnünk. Nem tudtuk, hogy a pezsgő csak legenda-e, de utólag úgy tűnik, jó döntés volt.”

A fiúk elmondták, nagyon fontos számukra a család: „Sokat köszönhetünk a családunknak, az édesapánk minden reggel 6-ra vitt minket edzésre, a kocsiban megvárta, amíg végzünk, és onnan mentünk iskolába. A nagyapánk például mindennap újra megnézi az aranyérmes futamot, és minden alkalommal azon izgul, nehogy történjen valami.”

Sanyiéknak két húguk van, a legkisebb most júliusban született, a nagyobbik, a 13 éves Léna pedig egy éve kezdett el korcsolyázni. „A húgunk azt mondta, hogy szeretne nálunk is jobb lenni. Nem lesz könnyű, hobbiszinten kezdett el korizni, szeretetből. Persze minket is a szívünk visz a jégre, csak kicsit többet edzünk; naponta 7-8 órát vagyunk a jégen, heti 11 edzésünk van.”

Az olimpiai bajnokok a TV2 csütörtök esti műsorának felvételén beszéltek arról is, hogy szombaton repülnek Calgaryba, az első világkupára. Aztán az európai vk-fordulók előtt elképzelhető, hogy edzőtáborba utaznak, majd a szezont az Európa-bajnokság, valamint a világbajnokság zárja. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen ismerik Magyarországon is a rövid pályás gyorskorcsolyát. Szeretnénk jó példát mutatni, hogy minél többen válasszák ezt a sportágat.”

2019.03.20 21:56:44

Téli sportok KOHÁN GERGELY

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok svéd játékos a sakkhoz hasonlítja sportágát.

2019.03.18 18:12:59

Téli sportok VINCZE SZABOLCS

Három téli olimpiára jutott ki a legjobb magyar sílövő, aki sportpályafutása harminc éve alatt végig dolgozott, hogy szponzorálja önmagát.

2019.03.15 23:15:28

Téli sportok BÁNKI JÓZSEF

ALAPVONAL. A Fradi nyitott klub, fajra, felekezetre való tekintet nélkül mindenkit saját gyermekének tart, a hatalmas népszerűség, a szenvedély és az elementáris erejű összetartozás pedig gyakran kisebbrendűségi érzést kelt az ellenfelekben, riválisokban.

2019.03.09 13:38:23

Téli sportok KOVÁCS ERIKA (Szófia)/NSO

A döntőben rossz rajt miatt parancsolták le a pályáról olimpiai bajnokunkat a szófiai vb-n.

2019.02.21 23:28:21

Téli sportok N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Nykänen, a nyughatatlan zseni a kilencvenes évektől elhatalmasodott állapot következményének lett az áldozata alighanem. Annak a viszonyrendszernek, amelyben a siker parancsa az egyetlen mérce, s amelyre nem készítette fel senki. Őt, aki utánozhatatlan volt a sáncon, ám semmi máshoz nem értett igazán.