Grange két nap alatt két versenyt nyert

Vágólapra másolva!
2011.01.25. 22:27
null
Jean-Baptiste Grange szenzációs formában síel (Fotó: Action Images)
Címkék
Az ausztriai Schladmingban műlesiklófutammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet, csakúgy, mint a vasárnapi kitzbüheli versenyen, a francia Jean-Baptiste Grange szerezte meg két svéd – André Myhrer és Mattias Hargin – előtt. Az első két helyezett között mindössze négy századmásodperc volt a különbség.

Az első futamot a pályán elsőként végigmenő svéd André Myhrer nyerte meg 53.77-es idővel honfitársa, Mattias Hargin és az összetett világkupa élén álló horvát Ivica Kostelic előtt. Rajtuk kívül azonban csak a hétvégi kitzbüheli verseny győztese, a francia Jean-Baptiste Grange tudott a futamgyőztes idejéhez képest egy másodpercen belülre kerülni.

A svédeknek a második futamban is nagyon jól ment, mert abban Jens Byggmark érte el a legjobb időt, de amikor Grange következett, ezzel is csak a harmadik volt, honfitársa, Axel Bäck és az olasz Manfred Mölgg mögött.

A francia azonban csak némi szünet után indulhatott, mert a szakadó hóesésben rendbe kellett hozni a pályát. Ez azonban nem zavarta meg, sőt még fél másodperccel növelni is tudta az előnyét az olasszal szemben.

Kostelicnek viszont lehet, hogy Grange-fóbiája van a legutóbbi verseny óta, esetleg inkább a kevesebb, de biztos világkupapontokra hajt, mert már korántsem verhetetlen. Ő folyamatosan veszített előnyéből, s a végén még Mölgg is megelőzte.

Ekkor már csak a két svéd volt hátra, s bizony Hargin is a francia mögé szorult hat tizeddel, azonban Myhrernek 85 század volt az előnye. Csakhogy a pálya közepén nagyot hibázott, s ezzel odalett az előny. Igaz, a két versenyző igencsak centizgette egymást, az utolsó előtti időmérőnél két század volt a különbség a francia javára, azaz még bármi megtörténhetett.

A célban ez végül négy századra nőtt, ami egyben azt is jelentette, hogy Grange bő két nap alatt már a második műlesiklóversenyét nyerte meg. Úgy tűnik viszont, hogy Ivica Kostelic januári bombaformája csak eddig tartott, igaz, valószínűleg ennyi is bőven elég lesz neki ahhoz, hogy megnyerje az összetett világkupát, hiszen előnye már 422 pontra nőtt a most 17. helyen záró, összesítésben azonban második svájci Zurbriggennel szemben. Más kérdés, hogy a nagy januári hajtás után éppen a világbajnokságra fáradhat el a horvát.

 ALPESISÍ-VK, SCHLADMING (AUSZTRIA)
FÉRFI MŰLESIKLÁS  
1. Jean-Baptiste Grange (francia) 1:46.54
2. André Myhrer (svéd) +0.04
3. Mattias Hargin (svéd) +0.60
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Ivica Kostelic (horvát) 1075
2. Silvan Zurbriggen (svájci) 643
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 585

Böngésszék télisport-adatbankunkat!




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik