Francia bravúrok az Alpok lejtőin

Vágólapra másolva!
2010.12.12. 14:33
null
Marcel Hirscher már a harmadik helyen áll az összetett világkupában (Fotó: Action Images)
Címkék
A férfiaknak a franciaországi Val d'Isere-ben, a hölgyeknek a svájci St. Moritzban folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. Előbbieknek műlesikló, utóbbiaknak óriás-műlesikló futamot rendeztek. A férfiaknál az osztrák Marcel Hirscher, a nőknél a francia Tessa Worley győzött.

 

A gyengébbik nem első futamában az olimpiai bajnok német Viktoria Rebensburg volt a leggyorsabb, 21 századdal megelőzve honfitársnőjét, Karthin Hölzlt, és csaknem fél másodperccel a szlovén Tina Mazét és a finn Tania Poutiainent. Az ötödik francia Worleynek már 63 százados hátránya volt.

Az összetett világkupában élen álló német Maria Riesch az első futamban csak a 20. lett, nagyjából két másodperces hátránnyal, az amerikai Lindsey Vonn négy hellyel és 25 századdal volt gyorsabb nála. A német a második futamban sem parádézott, s többen is megelőzték, nem így Vonn, aki leggyengébb számában át tudta venni a vezetést, és végül hetedik lett. Mivel kettejük közé még tizenketten befértek, így az amerikai most hozott riválisán.

A második futam legjobbja az osztrák Marlies Schild lett, 1:04.05-tel, de összesítésben így is csak a 12. lett. Ami a verseny legjobbjait illeti, Worleynek sikerült az élre kerülnie, sőt Poutiainen egy századdal, Maze pedig 31-gyel szorult mögé, Hölzl pedig kiesett.

Így már csak Rebensburg volt az ellenfele, aki két nagyot is hibázott a pálya elején, s így végül csak a tizedik lett. Worley tehát győzött Poutiainen és Maze előtt.

A férfiak első futamában az olasz Mölgg volt a leggyorsabb 51.44-es idővel, a svájci Zurbriggen 5, az osztrák Raich 13 századdal következett mögötte, de még a hetedik német Neureuthernek is csak fél másodperces hátránya volt.

A második futamban toronymagasan a francia Missillier volt a leggyorsabb 52.02-es idejével, így a 25. helyről egészen a harmadik helyig jött fel. Megelőzte Neureuthert, és a kanadai Cousineau-t is, Janyk pedig kiesett, csak az osztrák Hirscher tudta megtartani több mint egy másodperces előnyének felét vele szemben.

De még hárman hátravoltak. Raich éppen kettejük közé, a második helyre tudott bejönni, Zurbriggen viszont csak a negyedik lett. Már csak Mölgg volt hátra, de ő nagyon gyatrán síelve visszacsúszott egészen a kilencedik helyig, így végül kettős osztrák siker született, míg a hazai szurkolók Missillier bravúros harmadik helyének örülhettek.

Mivel az amerikai Ligety 35 másodperces hátránnyal ért célba, így a továbbra is az ezúttal rajthoz sem álló norvég Axel Lund Svindal áll az összetett világkupa élén Ligety és a győzelmével a harmadik helyre feljövő Hirscher előtt.

 ALPESISÍ-VK
VAL D'ISERE (FRANCIAORSZÁG), FÉRFI MŰLESIKLÁS  
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:44.70
2. Benjamin Raich (osztrák) +0.31
3. Steve Missillier (francia) +0.56
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Axel Lund Svindal (norvég) 236
2. Ted Ligety (amerikai) 221
3. Marcel Hirscher (osztrák) 200
ST. MORITZ (SVÁJC), NŐI ÓRIÁS-MŰLESIKLÁS  
1. Tessa Worley (francia) 2:10.70
2. Tanja Poutiainen (finn) +0.01
3. Tina Maze (szlovén) +0.31
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Maria Riesch (német) 526
2. Lindsey Vonn (amerikai) 381
3. Tanja Poutiainen (finn) 276

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik