Északisí-vb: „pályakerékpáros” hajrá végén Norvégia örülhetett

Vágólapra másolva!
2019.03.02. 16:03
Norvégia a 12. aranyérmét is megnyerte az északisí-világbajnokságon Seefeldben, a skandináv ország győzelmével végződött az északi összetett 4x5 km-es csapatversenye.

A verseny első felében az osztrákok álltak az élen, de a norvégok és a németek nem szakadtak le túlságosan. A hajrához közeledve az utolsó emberek nagyon szorosan követték egymást, és mivel a többi váltónak esélye sem volt beleszólni az érmek sorsába, érdekes taktikai harc bontakozott ki.

Az utolsó néhány száz méteren, mintha csak pályakerékpár-versenyt láthattak volna a nézők, az élen állók látványosan lelassítottak. A norvég Jarl Magnus Riiber, a német Vinzenz Geiger és az osztrák Lukas Klapfer sem akart felvezetőként síelni, és ezáltal taktikailag némileg hátrányosabb helyzetben haladni.

Mindazonáltal nem lehetett a végtelenségig totyorogniuk, mert időközben a japánok és a finnek normális tempóval kezdtek felzárkózni. A feszült helyzetet Riiber oldotta fel, amikor váratlanul robbantott. A norvég végig bírta erővel, Geiger és Klapfer nem tudta utolérni, így Norvégia szerezte meg az aranyérmet.

ÉSZAKISÍ-VB, SEEFELD
ÉSZAKI ÖSSZETETT
Csapatverseny (4x5 km)

1. Norvégia (Espen Björnstad, Jan Schmid, Jörgen Graabak, Jarl Magnus Riiber) 50:15.5
2. Németország (Johannes Rydzek, Eric Frenzel, Fabian Riessle, Vinzenz Geiger) +1.0
3. Ausztria (Bernhard Gruber, Mario Seidl, Franz-Josef Rehrl, Lukas Klapfer) +5.0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik