Északi összetett: osztrák siker a csapatsprintben

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 14:10
A finnországi Kuusamóban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata, vasárnap csapatsprint-versenyt rendeztek. A győzelmet a Mario Stecher, Bernhard Gruber összeállítású osztrák csapat szerezte meg a norvégok és a franciák előtt.

A síugrást az osztrákok nyerték meg, átszámítva 28 másodperccel megelőzve a norvégokat és 36-tal a japánokat. Meglepetésre, az összetett világkupában vezető Jason Lamy-Chappuis gyengén ugrott, így a franciák csak negyedikként rajtoltak 51 másodperces hátránnyal.

Az első párok után az osztrákok tartották előnyüket, a japánok viszont utolérték a norvégokat. A helyzet azonban a táv kétharmada után sem változott. Ezt követően a franciák beérték a másik kettőt, sőt az osztrák második csapat és a szlovén is fel tudott zárkózni.

Az utolsó váltásnál Lamy-Chappuis meg tudott lépni, de aztán a norvég Mikko Kokslien és a csak nyolcadikként rajtoló szlovén Mitja Oranic még utol tudta érni. A hajrában az osztrákok előnye már 5 másodpercre olvadt, de így is elsőként értek célba a jól hajrázó norvégok és a franciák előtt.

ÉSZAKIÖSSZETETT-VK, KUUSAMO (FINNORSZÁG)
CSAPATSPRINT
1. Ausztria I 34:54.3
2. Norvégia II +5.4
3. Franciaország I +6.2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik