Alpesisí-vk: Weirather az ászok előtt, Miklós pont nélkül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.21. 13:03
Vasárnap női szuper-G futamot rendeztek az olaszországi La Thuile-ban, az alpesisí-világkupában. A győzelmet a liechtensteini Tina Weirather szerezte meg, több mint fél másodperccel megelőzve a svájci Lara Gutot és az amerikai Lindsey Vonnt. A magyar Miklós Edit viszont kiesett.

Az első komolyabb időt a negyedikként rajtoló svájci Fabienne Sutter érte el, s nála csak a szakági legjobbak csoportjának első három indulója, előbb Weirather, majd az összetett világkupában vezető Vonn, végül kettejük közé bejőve a vk-ban őt üldöző Gut volt gyorsabb. A két versenyző között amúgy mindössze 23 pont a különbség.

Az ötvennégy induló közül Miklós Edit 52-es rajtszámmal vágott neki a pályának és elég lassan kezdett, a pálya közepén pedig ki is esett, így pont nélkül zárta a futamot.

Az ötvennégy induló közül Miklós Edit 52-es rajtszámmal vágott neki a pályának és elég lassan kezdett, a pálya közepén pedig ki is esett, így pont nélkül zárta a futamot.

„Annyi történt, hogy a pálya közepén lekéstem egy kaput, és emiatt nem sikerült folytatnom a versenyt. Az is közrejátszott még, hogy a pálya eléggé rázós volt, ezért nem tudtam rajta jól síelni” – értékelte futamát Miklós Edit.

Alpesisí-vk, La Thuile (Olaszország)
NŐI SZUPER-G
1. Tina Weirather (liechtensteini) 1:17.73 perc
2. Lara Gut (svájci) +0.57 mp
3. Lindsey Vonn (amerikai) +0.64
Miklós Edit (magyar) kiesett

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1200 pont
1. Lara Gut (svájci) 1177
3. Viktoria Rebensburg (német) 878
...
35. Miklós Edit (magyar) 195

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik