Alpesisí-vk: Vonn újra a csúcson, Dressen a meglepetésember

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.20. 13:38
Az ausztriai Kitzbühelben férfi, az olaszországi Cortina d'Ampezzóban női lesiklófutammal folytatódott az alpesisí-vk. A győzelmet a előbbieknél a német Thomas Dressen, utóbbiaknál pedig az amerikai Lindsey Vonn szerezte meg.

A férfiak versenyében sokáig a svájci Beat Feuz állt az élen, ám aztán tizenkilencedikként érkezett Dressen, aki meglepetésre két tizedmásodperccel át tudta venni a vezetést. Ugyan ezt követően volt még egy-két meleg pillanata, de a pálya végén rendre mindenki mögé került, így pályafutása első világkupa-győzelmét ünnepelhette, mindjárt a legklasszikusabb lesiklópályán. Feuz maradt a második, a harmadik pedig a pályát elsőként teljesítő osztrák Hannes Reichelt lett.

A nőknél péntek után ismét lesiklás következett, azonban az előző győztes olasz Sofia Goggia ezúttal kiesett. Az akkor második Vonn viszont hozta a tegnapi formáját, s megnyerte a versenyt. Sőt, majdnem egy másodperccel verte a liechtensteini Tina Weirathert, illetve az ugyancsak amerikai Jacqueline Wilest. A pénteken a dobogó harmadik fokán végző, az összetett vk-ban vezető Mikaela Shiffrin ezúttal kénytelen volt megelégedni a hetedik hellyel, de így is tovább növelte az amúgy is tetemes előnyét: már több mint két és félszer annyi pontja van, mint a második Goggiának.

 

ALPESISÍ-VK, KITZBÜHEL (AUSZTRIA)
Férfi lesiklás
1. Thomas Dressen (német) 1:56.15
2. Beat Feuz (svájci) +0.20
3. Hannes Reichelt (osztrák) +0.41
Az összetett vk állása:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 974
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 800
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 666
CORTINA D'AMPEZZO (OLASZORSZÁG)
Női lesiklás
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:36.48
2. Tina Weirather (liechtensteini) +0.92
3. Jacqueline Wiles (amerikai) +0.98
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1477
2. Sofia Goggia (olasz) 570
3. Wendy Holdener (svájci) 560
...
92. Miklós Edit (magyar) 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik