Alpesisí-vk: Vonn rekorder lett, Miklós Edit 15 pontot szerzett

Vágólapra másolva!
2015.01.18. 12:53
null
Lindsey Vonn rekorder lett (Fotó: Instagram)
Az olaszországi Cortina d'Ampezzóban női lesiklófutammal folytatódott vasárnap az alpesisí-világkupa. A győzelmet az amerikai Lindsey Vonn szerezte meg az osztrák Elisabeth Görgl és az olasz Daniela Merighetti előtt. Vonn a 62. vk-győzelmét aratta, amivel beállította az osztrák Annamarie Moser-Pröll eddigi rekordját. Miklós Edit a 16. helyen végzett, s ezzel újabb 15 pontot szerzett.

Az amerikai Stacey Cook teljesítette elsőként a pályát, de az első igazán komoly idő a negyedikként rajtoló Merighettié volt. Ő egészen addig az élen állt, míg a húszas rajtszámmal induló Vonn célba nem ért, az amerikai azonban több mint fél másodpercet vert az addigi éllovasra.

Már akkor sejthető volt, hogy ennél gyorsabb senki nem lesz, és ha az amerikai marad az élen, az azt jelenteni, hogy a 62. vk-sikerét ünnepelheti, amivel beállítja az osztrák Annamarie Moser-Pröll csúcsát.

Nos, egy másik osztrák, a Vonn után kettővel induló Görgl majdnem elrontotta az ünnepet, mert az első időmérő pontnál majd' fél másodperccel vezetett, de aztán ez fokozatosan csökkent, a célban pedig már 32 századmásodperces lemaradás lett belőle.

Érdekes módon a következő versenyzők ideje is rendre felülmúlta Vonnét az első időmérő pontnál, így a 26-os rajtszámmal induló Miklós Edité is, aki ekkor két századmásodperccel volt gyorsabb az amerikainál. Később persze csúszott vissza, s végül 1.71 másodperces hátránnyal, az elsőként induló Cookkal holtversenyben, tizennegyedikként ért célba.

Az utána következők közül még ketten megelőzték, azaz végül a 16. helyen zárt – ez így is idénybeli legjobbja, amivel újabb 15 világkupapontot szerzett az eddigi 17-hez. Összetettben ezzel a 66. helyre jött fel, a szakági világkupában pedig a 28. pozícióba.

Alpesisí-vk, Cortina d'Ampezzo (Olaszország)
NŐI LESIKLÁS
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:39.61 perc
2. Elisabeth Görgl (osztrák) +0.32 mp
3. Daniela Merighetti (olasz) +0.54
...
16. Miklós Edit (magyar) +1.71
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Tina Maze (szlovén) 922 pont
2. Mikaela Shiffrin (amerikai) 605
3. Anna Fenninger (osztrák) 561
...
66. Miklós Edit (magyar) 32

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik