Alpesisí-vk: Vonn és Jansrud győzött, Miklós Edit 11.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.18. 12:02
null
Miklós Edit a szezon 21. legjobb lesiklónője lett (Fotó: Reuters)
Szerdán a franciaországi Méribelben megkezdődött az alpesi sízők világkupadöntője. Ezen a napon lesiklófutamot rendeztek, a férfiaknál a győzelmet és a szakági elsőséget is a norvég Kjetil Jansrud, a nőknél pedig az amerikai Lindsey Vonn szerezte meg. Utóbbiaknál az indulók között volt Miklós Edit is, aki a 11. helyen zárt, így újabb 24 vk-pontot kasszírozott.

A férfiaknál az összetett világkupa második helyén álló, de az utóbbi hetekben kissé gyengélkedő Jansrud most összeszedte magát és negyed másodpercet vert az őt követő svájci Didier Defagóra, míg a harmadik az osztrák Georg Streitberger lett. Sikerével a norvég begyűjtötte a szakági kristálygömböt is (a szuper-G-ét már korábban bebiztosította, s tartja esélyét az összetett megnyerésére is, hiszen 64 pontra felzárkózott az éllovas osztrák Marcel Hirscher mögé).

A hölgyeknél mi természetesen Miklós Editre voltunk leginkább kíváncsiak, aki hatodikként rajtolt, és célba érkezésekor a második idő volt az övé az osztrák Nicole Schmidhofer mögött. Ezután a spanyol Carolina Ruiz Castillo vette át a vezetést, majd az osztrák Nicole Hosp, viszont menet közben annyian kerültek mögé a húsz induló közül, hogy biztossá vált pontszerzése (a vk-döntőn csupán az első tizenöt kap pontokat).

Még mindig a negyedik helyen állt, amikor már csak a szakág hét legjobbja volt hátra. Közülük a liechtensteini Tina Weirather éppen elé tudott beérkezni, és az osztrák Anna Fenninger is megelőzte.

Aztán következett Vonn, aki három tizedmásodperccel gyorsabb volt Hospnál is, s mivel így biztosan Fenninger előtt végzett, bebiztosította a szakági világkupa-diadalát. A svájci Lara Gut csak a hatodik helyre volt jó, aztán pedig jött a szlovén Tina Maze, akinek a futama az összetett miatt lehetett érdekes. Ő végül a harmadik helyen ért célba, amivel virtuálisan tíz pontra csökkentette a hátrányát Fenningerrel szemben.

Csakhogy az osztrák Elisabeth Görgl még nála is jobb volt, egész pontosan a második helyen zárt, így eggyel hátrébb tolta az érintetteket, honfitársnőjének kedvezve, az olasz Elena Fanchini viszont éppen kettejük közé ért be, ezzel meg Mazét segítve. Végül tizenkét pont maradt a szlovén és Fenninger között.

Miklós Edit végül a 11. helyen végzett, ami a második legjobb helyezése az idényben, ezáltal újabb 24 vk-pontot kasszírozott, s így 116 pontjával végül a 21. helyen zárta a szakági világkupát. Összetettben 125 ponttal a 47. helyen áll.

Alpesisí-vk-döntő, Méribel (Franciaország)
FÉRFI LESIKLÁS
1. Kjetil Jansrud (norvég) 1:40.86 perc
2. Didier Defago (svájci) +0.24 mp
3. Georg Streitberger (osztrák) +0.31
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1248 pont
2. Kjetil Jansrud (norvég) 1184
3. Alexis Pinturault (francia) 898
A SZAKÁGI VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Kjetil Jansrud (norvég) 605
2. Hannes Reichelt (osztrák) 511
3. Guillermo Fayed (francia) 389

NŐI LESIKLÁS
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:44.56 perc
2. Elisabeth Görgl (osztrák) +0.24 mp
3. Nicole Hosp (osztrák) +0.30
...
11. Miklós Edit (magyar) +1.21

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Anna Fenninger (osztrák) 1373 pont
2. Tina Maze (szlovén) 1361
3. Lindsey Vonn (amerikai) 942
...
47. Miklós Edit (magyar) 125

A SZAKÁGI VILÁGKUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Lindsey Vonn (amerikai) 502
2. Anna Fenninger (osztrák) 399
3. Tina Maze (szlovén) 356
...
21. Miklós Edit (magyar) 116

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik