Alpesisí-vk: Vonn egy év után a dobogó tetején

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.16. 13:47
A férfiaknál az olaszországi Val Gardenában lesikló-, a nőknél pedig a franciaországi Val-d'Isere-ben szuper-G-futammal folytatódott az alpesisí-világkupa. Előbbieknél a győzelmet a norvég Aksel Lund Svindal szerezte meg, míg utóbbiaknál az amerikai Lindsey Vonn ünnepelhetett.

Az amerikai lány eddig inkább csak csetlett-botlott a mostani idényben, ezúttal viszont remekelt a hóesésben, s egy év után örülhetett újabb vk-sikernek. Összességében azonban ez már a 78. győzelme volt. A második helyen az olasz Sofia Goggia végzett 31, a harmadikon pedig a norvég Ragnhild Mowinckel 39 századmásodperces hátránnyal.

Az indulók között ott volt Miklós Edit is, aki 52-es rajtszámmal vágott neki a pályának, de sajnos a második időmérő pont után kiesett.

„Sokat havazott az utóbbi napokban – mondta Miklós Edit. – Amennyire lehetett, jól előkészítették a pályát, de ha kicsúsztál a ruccsolt pályavonalról, akkor a friss hó megakasztott. Velem is ezt történt, éppenhogy sikerült a kapu között a zászló alatt átbújnom. De minden rendben, nem estem el, a térdem is remekül van! A pálya felső részén a kedvezőtlen hó- és látási viszonyokhoz képest nem síeltem rosszul, egészen addig, amíg el nem estem."

A férfiaknál kettős norvég diadal született, a sérülése után az idény elején visszatérő olimpiai bajnok Svindal alaposan elpáholta a mezőnyt, Kjetil Jansrudnál is több mint fél másodperccel volt gyorsabb, s csak a harmadik helyen végző osztrák Max Franz tudott még egy másodpercen belülre kerülni vele szemben. Érdekesség, hogy az összetett világkupában is a két norvég áll az élen, egy harmadik honfitársukat, Henrik Kristoffersent megelőzve.

 

ALPESISÍ-VK, VAL GARDENA (OLASZORSZÁG)
Férfi lesiklás
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:57.00
2. Kjetil Jansrud (norvég) +0.59
3. Max Franz (osztrák) +0.85
Az összetett vk állása:
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 374
2. Kjetil Jansrud (norvég) 329
3. Henrik Kristoffersen (norvég) 285
VAL-D'ISERE (FRANCIAORSZÁG)
Női szuper-G
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:04.86
2. Sofia Goggia (olasz) +0.31
3. Ragnhild Mowinckel (norvég) +0.39
Miklós Edit kiesett
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 521
2. Viktoria Rebensburg (német) 412
3. Tina Weirather (liechtensteini) 294
...
69. Miklós Edit 18

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik