Alpesisí-vk: Shiffrin lesiklásban is nyert, Miklós pontszerző

Vágólapra másolva!
2017.12.02. 23:19
A férfiaknál az amerikai Beaver Creekben, a nőknél a kanadai Lake Louise-ban lesiklófutammal folytatódott az idény. Előbbieknél a norvég Aksel Lund Svindal, utóbbiaknál pedig az amerikai Mikaela Shiffrin szerezte meg a győzelmet. Miklós Editnek ezúttal sikerült pontszerző helyen végeznie: a 14. helyen zárt.

A magyar versenyző ezúttal is 18-as rajtszámmal indult, és célba érkezésekor a hatodik volt, egy másodperces hátránnyal Shiffrinhez képest, később azonban még nyolcan megelőzték. Az amerikai a tegnapi harmadik helye után ma a leggyorsabbnak bizonyult, s életében először nyert gyors számban. Az ugyancsak óriás-műlesikló specialista német Viktoria Rebensburg lett a második 13 századmásodperccel lemaradva, míg a harmadik a svájci Michelle Gisin lett, de a pénteki győztes osztrák Cornelia Hütter is két tizedmásodpercen belül ért célba, s lett a negyedik.

„Nagyon zűrös volt a mai versenynap – mondta Miklós Edit.Az áramszünet miatt ratrakkal kellett felmenni a pályára. Aztán előttem elesett egy fényképész, úgy, hogy én is belebotlottam, elestem. A kötélbe, amivel húztak felfelé, belegabalyodtunk, elestünk. Egyik lécem leoldott, a másik nem. Spárgában landoltam, egy szervizemberrel a hátamon. Eléggé meghúztam a bal combomat hátul. Felértünk nagy nehezen, s így meghúzódott lábbal indultam a versenyen. Eléggé kizökkentem a ritmusból, de sikerült összeszednem és felszívnom magamat. A pénteki és a szombati „akciókhoz" képest sikerült összeszedetten versenyeznem, és kihozni magamból a legtöbbet. Sízés közben nem volt fájdalmam. De most, hogy kihűlt a testem, érzem. Pihentetni fogom, de valószínű, hogy vasárnap már jó lesz. Ha nincs fájdalmam, akkor indulok szuper-G-ben is. Stef, az edzőm azt mondta, hogy igazából ez egy jó teszt volt, hogy a térdem jól bírja ezeket a váratlan helyzeteket."

A férfiak Svindal gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, hiszen elsőként jött végig a Beaver Creek-i pályán, és ezt követően már nem is tudtak nála jobban menni. A második helyen a svájci Beat Feuz, a harmadikon a német Thomas Dressen végzett.

ALPESISÍ-VK, LAKE LOUISE (KANADA)
Női lesiklás

1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:27.55
2. Viktoria Rebensburg (német) +0.13
3. Michelle Gisin (svájci) +0.17
...
14. Miklós Edit (magyar) +1.02
Az összetett vk állása
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 465
2. Viktoria Rebensburg (német) 316
3. Petra Vlhová (szlovák) 221
...
60. Miklós Edit 18
BEAVER CREEK (EGYESÜLT ÁLLAMOK)
Férfi lesiklás
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 1:40.46
2. Beat Feuz (svájci) +0.15
3. Thomas Dressen (német) +0.49
Az összetett vk állása
1. Kjetil Jansrud (norvég) 249
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 245
3. Beat Feuz (svájci) 208

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik