Alpesisí-vk: Shiffrin hat nap alatt három győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.06. 15:18
A svájci Adelbodenben férfi, a szlovéniai Kranjska Gorában pedig női óriás-műlesikló futammal folytatódott az alpesisí-vk. A győzelmet előbbieknél az osztrák Marcel Hirscher, utóbbiaknál pedig az amerikai Mikaela Shiffrin szerezte meg.

A nők versenyén a favorit Shiffrin nyerte már az első futamot is a francia Tessa Worley és az osztrák Stephanie Brunner előtt. Utóbbi már több mint egy másodperces hátrányban volt, a többiekről nem is beszélve. Ráadásul a második futamban nem ment túl jól, ezért ketten is – a svájci Wendy Holdener, illetve Sofia Goggia – megelőzték, az olasz pedig a dobogóra is felállhatott.

Worley viszont parádés második menetet produkált, s bizony a kissé biztonsági futamot teljesítő Shiffrin előnyéből is ledolgozott fél másodpercet. Azonban abból így is maradt még több mint három tized. Az amerikai lány ezzel már az idénybeli hetedik győzelménél tart, januárban pedig hat nap alatt már a harmadik sikerét gyűjtötte be.

A férfiaknál sem történt meglepetés: Hirscher 11 századdal volt gyorsabb az első futamban fő riválisánál, a norvég Henrik Kristoffersennél, míg annak honfitársa, Leif Kristian Haugen már fél másodpercen kívül volt hozzá képest. A második futamban a francia Alexis Pinturault repesztett a leggyorsabban, s ez végül arra volt elég, hogy a dobogó harmadik fokára állhasson. Tegyük hozzá, nem sokkal maradt le az első kettőtől sem, hiszen Kristoffersen négy, Hirscher pedig 21 századmásodperccel volt csak gyorsabb nála összesítésben.

 

ALPESISÍ-VK, ADELBODEN (SVÁJC)
Férfi óriás-műlesiklás
1. Marcel Hirscher (osztrák) 2:28.63
2. Henrik Kristoffersen (norvég) +0.17
3. Alexis Pinturault (norvég) +0.21
Az összetett vk állása:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 774
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 660
3. Kjetil Jansrud (norvég) 480
KRANJSKA GORA (SZLOVÉNIA)
Női óriás-műlesiklás
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:47.40
2. Tessa Worley (francia) +0.31
3. Sofia Goggia (olasz) +0.91
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1181
2. Viktoria Rebensburg (német) 534
3. Petra Vlhová (szlovák) 504
...
89. Miklós Edit (magyar) 18


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik