Alpesisí-vk: Miklós Edit szuper-G-ben is pontszerző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.19. 13:03
null
Lindsey Vonn történelmet írt Cortina d'Apezzóban (Fotó: Action Images)
Az olaszországi Cortina d’Ampezzóban női szuper-G-futammal folytatódott hétfőn az alpesisí-világkupa. A győzelmet az amerikai Lindsay Vonn szerezte meg az osztrák Anna Fenninger és a liechtensteini Tina Weirather előtt. Vonn immár 63 világkupa-győzelemnél tart, s ezzel már egyedüli csúcstartó az alpesi sízők között. Miklós Edit 43-as rajtszámmal indult, s a 24. helyen végzett, s ezzel első pontjait szerezte meg ebben a szakágban is.

A vasárnapról hétfőre tolt futamon az első tizenöt versenyző közül az osztrák Cornelia Hütter volt a leggyorsabb, de az ezután következő elit csoport tagjai alaposan átrendezték az élmezőnyt. A svájci Lara Gut ugyan 17 századdal még elmaradt az éllovastól, Fenninger azonban már átvette a vezetést, a szlovén Tina Maze pedig századra azonos időt ment Hütterrel.

A legsikeresebb nők alpesi síben
1. Lindsey Vonn (amerikai) 63 vk-futamgyőzelem
2. Annemarie Moser-Pröll (osztrák) 62
3. Vreni Schneider (svájci) 55
4. Renate Götschl (osztrák) 46
5. Anja Pärson (svéd) 42
6. Marlies Schild (osztrák) 37
7. Katja Seizinger (német) 36
8. Hanni Wenzel (liechtensteini) 33
9. Erika Hess (svájci) 31
10. Janica Kostelic (horvát) 30

Később Weirather is éppen becsúszott Fenninger és Mazéék közé, de ekkor még hátravolt a vasárnapi lesiklást megnyerő Vonn, aki alaposan odacsapott a mezőnynek, majdnem egy másodpercet ráverve az addigi elsőre. Már akkor érezhető volt, hogy a láthatóan bombaformában lévő amerikait a hátralévők közül sem tudják majd megszorongatni. Így is lett, az élmezőny sorrendje ezt követően már nem változott.

Az 58 induló között 43-as rajtszámmal indult Miklós Edit, aki Vonnhoz képest három és fél másodperces hátránnyal ért célba, a 24. helyen, ám ezúttal meg is tudta tartani ezt a pozíciót, mert az utána következők közül már senki sem tudta megelőzni. Így az idény során és magyar színekben is először szerzett vk-pontot szuper-G-ben is (román színekben volt 26. és 30. korábban, de eddig ez a legjobb helyezése), egészen pontosan hetet, s ezzel az összetett világkupában a 64. helyre lépett előre.

Alpesisí-vk, Cortina d'Ampezzo (Olaszország)
NŐI SZUPER-G
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:27.03 perc
2. Anna Fenninger (osztrák) +0.85 mp
3. Tina Weirather (liechtensteini) +0.92

24. Miklós Edit (magyar) +3.51
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Tina Maze (szlovén) 972 pont
2. Anna Fenninger (osztrák) 641
3. Mikaela Shiffrin (amerikai) 605
...
64. Miklós Edit (magyar) 39

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik