Alpesisí-vk: Miklós Edit balszerencsés visszatérése

Vágólapra másolva!
2017.12.01. 22:11
A férfiaknál az amerikai Beaver Creekben szuper-G, a nőknél a kanadai Lake Louise-ban lesikló futammal folytatódott az idény. Előbbieknél az osztrák Vincent Kriechmayer, utóbbiaknál pedig honfitársnője, Cornelia Hütter szerezte meg a győzelmet. Ez utóbbi versenyen tért vissza hosszú sérülés után Miklós Edit is, akinek azonban nem volt szerencséje...

A magyar lány 18-as rajtszámmal indult, de a közvetlenül előtte rajtoló amerikai Lindsey Vonn azonban esett, s emiatt félbeszakították Edit futamát is. Vissza kellett mennie a rajthoz, s másodszorra már nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, ráadásul ekkor már az időjárási körülmények is rosszabbak voltak, így végül a győztes Hüttertől több mint négy másodperccel elmaradva 56 induló közül csak a 44. helyen zárt.

Hütter mögött a liechtensteini Tina Weirather végzett a második helyen, mindössze 9 századmásodperccel lemaradva, s komoly meglepetésre, az eddig csak a technikai számokban jeleskedő, összetett vk-címvédő amerikai Mikaela Shiffrin lett a harmadik.

Ami a férfiak Beaver Creeki szuper-G versenyét illeti, ezúttal az osztrákok nyerték a norvégok elleni szakági háborút. Egy hete norvég siker született, de az első hatban csak e két nemzet versenyzője fért be. Most az első nyolcban voltak hatan, de a dobogót ezúttal is kibérelték. A leggyorsabb az osztrák Vincent Kriechmayr volt, aki pályafutása első vk-sikerét ünnepelhette, s 23 századmásodperccel előzte meg az első versenyt megnyerő norvég Kjetil Jansrudot, illetve 33-mal az ugyancsak osztrák Hannes Reicheltet.

 

ALPESISÍ-VK, LAKE LOUISE (KANADA)
Női lesiklás
1. Cornelia Hütter (osztrák) 1:48.53
2. Tina Weirather (liechtensteini) +0.09
3. Mikaela Shiffrin (amerikai) +0.30
...
44. Miklós Edit (magyar) +4.37
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 365
2. Viktoria Rebensburg (német) 236
3. Petra Vlhova (szlovák) +221
BEAVER CREEK (EGYESÜLT ÁLLAMOK)
Férfi szuper-G
1. Vincent Kriechmayr (osztrák) 1:09.71
2. Kjetil Jansrud (norvég) +0.23
3. Hannes Reichelt (osztrák) +0.33
Az összetett vk állása:
1. Kjetil Jansrud (norvég) 225
2. Vincent Kriechmayr (osztrák) 158
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 145

Böngésszék téli sport adatbankunkat!
Itt találják meg az idény összes sívilágkupa-eredményét

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik