Alpesisí-vk: hógolyóval dobálták Hirscher riválisát a pályán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.23. 22:00
Az ausztriai Schladmingban férfi műlesikló-futammal folytatódott az alpesisí-vk. A győzelmet az osztrák Marcel Hirscher szerezte meg, ám sikerét némi közjáték árnyékolta be.

Tovább folytatódott Hirscher és a norvég Henrik Kristoffersen párbaja. Ugyan legutóbb, Kitzbühelben utóbbi győzött, azt megelőzően rendre a második helyre szorult az osztrák mögé. Nem történt ez másképpen a schladmingi első futamban sem, Hirscher két tizedmásodperccel gyorsabb volt a skandinávnál, míg a harmadik az olasz Stefano Gross lett.

A versenyen indult Samsal Dalibor is, ám sajnos nem ért célba az első futamban. Ezen a viadalon szerepelt utoljára az olaszok egyik neves sízője, Patrick Thaler, aki ugyancsak nem jutott be a második futamba.

Ott aztán a legutóbb harmadikként végző svájci Daniel Yule kettőt előrelépve végül ezúttal is harmadik lett, ám a két kiemelkedő klasszissal ő sem bírt. Kristoffersen úgy vert rá majdnem két másodpercet, hogy futama során hógolyók repkedtek felé a hazai szurkolók részéről. Nem csoda, hogy a célba érkezés után kissé morc volt. Hirscher így aztán a második futamban is a leggyorsabb lett és végül előnyét megduplázva nyerte meg az 54. vk-futamát.

A hógolyózás

ALPESISÍ-VK, SCHLADMING (AUSZTRIA)
Férfi műlesiklás

1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:43.56
2. Henrik Kristoffersen (norvég) +0.39
3. Daniel Yule (svájci) +2.13

Az összetett vk állása:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1154
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 980
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 666

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik