Alpesisí-vk: Hirscher parádézott, Shiffrin kiesett

Vágólapra másolva!
2018.01.28. 14:51
A németországi Garmisch-Partenkirchenben férfi óriás-műlesikló, a svájci Lenzerheidében női műlesikló futammal folytatódott az alpesisí-vk. Előbbieknél a győzelmet az osztrák Marcel Hirscher, utóbbiaknál pedig a szlovák Petra Vlhova szerezte meg.

A férfiaknál Hirscher ellenállhatatlan volt Németországban is: az első futamot majdnem egy másodperces előnnyel nyerte az amerikai Ted Ligety és a francia Alexis Pinturault előtt. Fő riválisa, a norvég Henrik Kristoffersen gyengébbik számában viszont csak a kilencedikként zárt, igaz, a második futamban alaposan javított, s már csak négyen voltak hátra, amikor az osztrák Manuel Feller meg tudta előzni. A francia viszont hátracsúszott, s sokáig úgy tűnt, hogy Ligetynek is ez lesz a sorsa, azonban ő az utolsó szakaszon újítani tudott, s végül becsusszant az osztrák és a norvég közé. Hirschernek belefért volna egy biztonsági menet is, ám ő ebben a sorozatban is a leggyorsabb volt, s végül több mint másfél másodperccel győzött.

A nők versenyében Vlhova csak a hatodik időt érte el az első futamban, Mikaela Shiffrin ugyanis ezúttal is a leggyorsabb volt, megelőzve a svájci Wendy Holdenert és a svéd Frida Hansdottert. A szlovák lány azonban a második futamban remekelt, másfél másodperccel vette át a vezetést, riválisai pedig egymás után kerültek mögé. Nem járt másként Hansdotter és Holdener sem, akik ráadásul helyet is cseréltek. Már csak Shiffrin volt hátra, akinek több mint egy másodperces előnye volt, amelyet jól őrzött, ám – tőle szokatlan módon – a pálya legvégén nagyot hibázott és kiesett. Így végül Vlhova ölébe pottyant a győzelem.

ALPESISÍ-VK, SCHLADMING (AUSZTRIA)
Férfi ÓRIÁS-MŰlesiklás
1. Marcel Hirscher (osztrák) 2:40.18
2. Manuel Feller (osztrák) +1.57
3. Ted Ligety (amerikai) +1.69
Az összetett vk állása:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1254
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 1030
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 716
LENZERHEIDE (SVÁJC)
Női MŰLESIKLÁS
1. Petra Vlhova (szlovák) 1:50.53
2. Frida Hansdotter (svéd) +0.10
3. Wendy Holdener (svájci) +0.52
Az összetett vk állása:
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1513
2. Wendy Holdener (svájci) 762
3. Viktoria Rebensburg (német) 714
...
98. Miklós Edit (magyar) 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik