Alpesi sí-vk: eltaktikázta magát Hirscher műlesiklásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.13. 14:37
null
Marcel Hirscher eltaktikázta magát műlesiklásban (Fotó: Reuters)
Vasárnap a férfiaknak a franciaországi Val d'Isére-ben, a nőknek a svédországi Aréban rendeztek műlesikló futamot az alpesisí-világkupában. Előbbieknél a győzelmet a norvég Henrik Kristoffersen, utóbbiaknál pedig a szlovák Petra Vlhová szerezte meg.

 

A férfiaknál a nagy esélyes osztrák Marcel Hirscher eltaktikázta az első sorozatot, s 1.66 másodperces hátránnyal csak a nyolcadik helyen zárt Kristoffersen mögött. A második sorozatban ugyan nagyon odatette magát, s magasan a legjobb időt produkálta, ráadásul előle sorban potyogtak ki a riválisok, így az első futamban harmadik francia Alexis Pinturault és a második norvég Sebastian Foss-Solevaag.

Lépkedett is előre, s akkor is az élen állt, amikor már csak Kristoffersen volt hátra. A norvég azonban a pálya elején még növelni is tudta az előnyét, s bár később azért vesztett fél másodpercet, így is kényelmes, több mint egy másodperces előnnyel ért a célba, a második helyre szorítva a világkupa-éllovas Hirschert, míg a harmadik helyen a német Felix Neureuther végzett.

A nőknél az amerikai Mikaela Shiffrin sérülése után nyílt volt az első hely kérdése. Nagy meglepetésre az első futamot a junior világbajnok Vlhová nyerte a norvég Nina Löseth és az osztrák Michaela Kirchgasser előtt.

Utóbbi azonban nem ment tökéletes második futamot, s az elsőt az ötödik helyen záró svéd Frida Hansdotter megelőzte őt és hat századmásodperccel Lösethet is. Vlhovával azonban már nem bírt, s bár a legjobb második futam végül az ő nevéhez fűződött, be kellett érnie az összetett második hellyel. A szlovák lány pedig életet első felnőtt vk-sikerét ünnepelhette.

Alpesisí-vk, Val d'Isére (Franciaország)
FÉRFI MŰLESIKLÁS
1. Henrik Kristoffersen (norvég) 1:38.87 perc
2. Marcel Hirscher (osztrák) +1.09 mp
3. Felix Neureuther (német) +1.46
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Marcel Hirscher (osztrák) 440 pont
2. Aksel Lund Svindal (norvég) 317
3. Felix Neureuther (német) 225
Äre (Svédország)
NŐI MŰLESIKLÁS
1. Petra Vlhová (szlovák) 1:44.26
2. Frida Hansdotter (svéd) +0.59
3. Nina Löseth (norvég) +0.65
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Lindsey Vonn (amerikai) 400
2. Frida Hansdotter (svéd) 315
3. Mikaela Shiffrin (amerikai) 296
...
66. Miklós Edit (magyar) 18


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik