Alpesisí-vk: Hirscher a nyolcadik helyről nyerte a szlalomot

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 13:24
A férfiaknál a franciaországi Val d'Isére-ben műlesikló futammal folytatódott az idény. A győzelmet az osztrák Marcel Hirscher szerezte meg. A svájci St. Moritzban viszont törölni kellett a nők szuper-G, illetve kombinációs futamát.

Az első futamban az olasz Stefano Gross volt a leggyorsabb, aki 19 századmásodperccel előzte meg az osztrák Michael Mattot, és 21-gyel a svéd Andre Myhrert. Az összetett világkupa címvédője, az osztrák Marcel Hirscher csak a 8. helyről várta a folytatást, igaz, hátránya mindössze 55 századmásodperc volt, ráadásul remekül ment a második futamban a szakadó hóesés ellenére, s sorban előzte meg riválisait.

Myhrer is mögé, illetve a norvég Henrik Kristoffersen mögé szorult, és Mattnak sem sikerült felférnie a dobogóra. Gross sokáig tartotta az első helyet, de a pálya végét ő is elszúrta és csak a 6. helyen zárt, így még Myhrer is felfért a dobogóra.

A versenyre ugyan be volt nevezve, végül nem állt rajthoz Samsal Dalibor. Hasonló sorsra jutott, mármint nem tudott elindulni Miklós Edit sem a svájci St. Moritzban, ám ő azért, mert a rossz időjárás miatt törölték a szuper-G futamot, illetve a péntekről elhalasztott kombinációs futamot sem tudták megrendezni.

 

ALPESISÍ-VK, VAL D'ISÉRE (FRANCIAORSZÁG)
Férfi műlesiklás
1. Marcel Hirscher (osztrák) +1.41:94
2. Henrik Kristoffersen (norvég) +0.39
3. Andre Myhrer (svéd) +0.40
Az összetett vk állása:
1. Henrik Kristoffersen (norvég) 285
2. Marcel Hirscher (osztrák) 274
3. Kjetil Jansrud (norvég) 249


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik