Alpesisí-vk: hét századmásodperces hátránnyal odalett a dobogó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.22. 22:37
A férfiaknál az olaszországi Madonna di Campiglióban műlesikló futammal folytatódott az alpesisí vk-idény. A győzelmet az osztrák Marcel Hirscher szerezte meg, s ezúttal Samsal Dalibor sem esett ki.

Már az első futam után is Hirscher vezetett, 23 századmásodperccel megelőzve az orosz Alekszandr Horosilovot és 37-tel a svájci Luca Aernit. Amikor ők következtek a második futamban, akkor a norvég Henrik Kristoffersen vezetett, mindössze két századmásodperccel megelőzve a svájci Daniel Yule-t. Aerni alaposan kicentizte, mindössze egy századmásodperccel előzte meg a norvégot, Horosilov pedig belerúgott egy kapuba, leoldott az egyik léce, így ő végül nem ért célba.

Már csak Hirscher volt hátra, akinek kényelmes előnye volt, ám kétszer is súlyos hibát vétett, így végül még annak is örült, hogy végül négy századmásodpercet meg tudott őrizni belőle. Yule végül tehát úgy lett negyedik, hogy mindössze hét századmásodperccel volt lassabb az osztráknál.

A 82 induló között ott volt a magyar Samsal Dalibor is, aki 66-os rajtszámmal 5.39-es hátránnyal ért célba, s ezzel a 61. helyen végzett, de sajnos nem került a második futamba.

ALPESISÍ-VK, MADONNA DI CAMPIGLIO (OLASZORSZÁG)
Férfi műlesiklás
1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:39.79
2. Luca Aerni (svájci) +0.04
3. Henrik Kristoffersen (norvég) +0.05
Az összetett vk állása
1. Marcel Hirscher (osztrák) 534
2. Henrik Kristoffersen (norvég) 505
3. Aksel Lund Svindal (norvég) 374

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik