Reichelt győzelemmel verekedte be magát a vb-csapatba

Vágólapra másolva!
2011.02.05. 12:44
null
Hannes Reichelt ötödik világkupaversenyét nyerte meg (Fotó: Action Images)
Címkék
Az ausztriai Hinterstoderben szuper-G futammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet a vb-indulásért küzdő osztrák Hannes Reichelt szerezte meg honfitársa, Benjamin Raich és az amerikai Bode Miller előtt.

Elsőként a szlovén Andrej Sporn teljesítette a pályát 1:46.63-as idővel, majd őt a negyedikként rajtoló norvég Kjetil Jansrud váltotta az élen, majd′ egy másodpercet javítva. Ezt követően az osztrák vb-csapatba jutásért harcoló Klaus Kröll állt az élre, újabb negyedmásodpercet faragva, de sokáig ő sem örülhetett, egyrészt mert a kettővel utána következő olasz Werner Heel kéttizeddel nála is gyorsabb volt, másrészt pedig azért, mert ezután hazai riválisa, Reichelt több mint másfél másodpercet vert rá.

Az összetett világkupában vezető Ivica Kostelic több mint egy másodperces hátránnyal is a második helyre ért be, majd Miller és Raich váltotta egymást a második helyen. Ekkor már látszott, hogy aki győzni akar, annak Reicheltet kellene legyőznie. Ez nem sikerült az elit csoportból az osztrák Walchhofernek (csak nyolcadik helyen ért célba) és a norvég Axel Lund Svindal sem (ő még eggyel hátrébb).

Három svájci következett, elsőként az összetett világkupa címvédője, Carlo Janka, aki csak a negyedik helyre volt jó, míg a verseny előtt harmadik helyen álló Didier Cuche egyből az elején nagyot rontott, s csak a 14. helyen ért célba. Tobias Grünenfelder is a vert mezőnyben ért célba, s mivel a kanadai Eric Guay kiesett, a szakági legjobbak sora ezzel véget is ért, a hátralévők közül a dobogóra már senki sem volt veszélyes.

Az osztrák így pályafutása ötödik győzelmét ünnepelhette, míg a végül az ötödik helyen záró Ivica Kostelic előnye már 520 pontra nőtt az összetett világkupában, az ezúttal nem induló svájci Silvan Zurbriggen előtt, így gyakorlatilag megnyerte azt.

 ALPESISÍ-VK, HINTERSTODER (AUSZTRIA)
FÉRFI SZUPER-G  
1. Hannes Reichelt (osztrák) 2:57.12
2. Benjamin Raich (osztrák)    +0.34
3. Bode Miller (amerikai)    +0.93
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:  
1. Ivica Kostelic (horvát) 1223 pont
2. Silvan Zurbriggen (svájci)   703
3. Didier Cuche (svájci)   687

Böngésszék télisport-adatbankunkat!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik