Alpesi sí: óriási meglepetés a sztártemetőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 14:22
Az kisebb meglepetés, hogy a norvég Aleksander Aamodt Kilde nyerte meg a lesikló-világkupaversenyt Garmisch-Partenkirchenben, a szenzáció a szlovén Bostjan Kline második helye volt a sorra hibázó sztárok előtt.

Amikor Bostjan Kline harmadikként indulva átvette a vezetést a célban, aligha gondolta volna, hogy csak egyvalaki előzi majd meg, s az nem a szakági legjobbakat felvonultató csoportból kerül ki – a 16-os és a 22-es rajtszám között indulók tartoznak ide.

Azonban a szlovén túlélte a legnagyobb klasszisok menetét is. A kanadai Erik Guay éppen ezen a lejtőn lett világbajnok 2011-ben ebben a szakágban, de nem tudta bevenni az egyik éles kanyart. Az egy hete Kitzbühelben győztes olasz Peter Fill is rontott. A norvég Kjetil Jansrud csak nagy sebességvesztés árán tudott átmenni egy kapun. És még sorolhatnánk. Vagy kiestek, vagy túl nagy hátrány szedtek össze.

Kitzbühelben sokan megsérültek egy hete, így például a norvég Aksel Lund Svindal is, aki ráadásul minden versenyt kénytelen kihagyni ebben a szezonban.

Akadtak, akik csak néhány századdal maradtak le. Kline már-már a győzelemben hitt – egy 13. hely volt korábbi legjobbja a világkupákon –, ám a harmincadikként rajtoló Aleksander Aamodt Kilde összerakott egy nagyjából hibátlan menetet. A norvég már volt harmadik is egyszer szuperóriás-műlesiklásban, de ezúttal az első helyet szerezte meg.

Figyelemre méltó Matteo Marsaglia teljesítménye is. Az olasz 52-essel, tehát lényegesen rosszabb minőségű pályán síelve a hatodik helyet szerezte meg.

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Férfi lesiklás
1. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 1:55.28
2. Bostjan Kline (szlovén) +0.22
3. Beat Feuz (svájci) +0.24
A szakági vk állása (még 4 verseny van hátra)
1. Aksel Lund Svindal (norvég) 436 pont
2. Peter Fill (olasz) 315
3. Adrien Theaux (francia) 269
Az összetett vk állása (még 19 verseny van hátra)
1. Marcel Hirscher (osztrák) 969
2. Svindal 916
3. Henrik Kristoffersen (norvég) 871
…128. Samsal Dalibor 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik