Alpesi sí: Miklós Edit újabb 13 vk-pontot kasszírozott

Vágólapra másolva!
2014.01.24. 12:26
null
Miklós Edit 13 vk-ponttal gazdagodott (Fotó: Reuters – archív)
Az olaszországi Cortina d'Ampezzóban a női alpesi sízők múlt hétvégén elhalasztott lesikló és szuper óriás-műlesiklós futamát pótolták be csütörtökön és pénteken. Előbbin az osztrák Elisabeth Görgl, utóbbin a német Maria Höfl-Riesch szerezte meg a győzelmet. A magyar Miklós Edit szuper-G-ben a 38., lesiklásban a 18. lett, amivel újabb 13 vk-pontot kaszírozott.

 

 

A csütörtöki szuper óriás-műlesiklásban a kilencedikként rajtoló korábbi világbajnok Görgl volt a leggyorsabb, sőt, honfitársa, az ugyancsak az első csoportban induló Nicole Hosp volt akkor a második, amikor a legjobbak következtek. Az összetett világkupa éllovasai közül azonban csak Höfl-Rieschnek sikerült bekerülnie kettőjük közé, igaz, ő mindössze négy századdal maradt el a győztestől. Az üldözők közül a liechtensteini Tina Weirather a negyedik, az osztrák Anna Fenninger az ötödik, a vk-címvédő szlovén Tina Maze a hatodik lett, míg Miklós Edit a gyengébbik számában több mint három másodperces hátránnyal a 38. helyen zárt.

A pénteki lesikláson viszont már fordult a kocka: egyrészt, mert ezúttal az összetettben vezető Höfl-Riesch, az elit csoport első indulójaként mindenkinél gyorsabb volt, a többiek közül Weirather jött be másodiknak, a svájci Lara Gut pedig csak azért csúszott le a dobogóról, mert a 39-es rajtszámmal startoló osztrák Nicole Schmidhofer egy századdal leszorította onnan.

De ezzel még mindig nem volt vége a versenynek, mert negyvenötödikként következett Miklós, és végig remek részidőket produkálva, a végén még javítva is pozícióján, 1.63 másodperces hátránnyal hármas holtversenyben a svéd Kajsa Klinggel és a szlovén Marusa Ferkkel a 18. helyen zárt, amivel az eddigi 22 pontjához további 13-at szerzett.

Folytatás ugyanitt szombaton megint lesiklással, vasárnap pedig szuper G-vel, míg a férfiak kitzbüheli műlesikló futamáról ide kattintva olvashatnak.

Alpesisí-vk, Cortina d'Ampezzo (Olaszország)
NŐI LESIKLÁS
1. Maria Höfl-Riesch (német) 1:17.84
2. Tina Weirather (liechtensteini) +0.31
3. Nicole Schmidhofer (osztrák) +0.75
...
18. Miklós Edit (magyar) +1.63

NŐI SZUPER-G
1. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:24.23
2. Maria Höfl-Riesch (német) +0.04
3. Nicole Hosp (osztrák) +0.34
...
38. Miklós Edit (magyar) +3.11

AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA:
1. Maria Höfl-Riesch (német) 961 pont
2. Tina Weirather (liechtensteini) 803
3. Anna Fenninger (osztrák) 794
...
78. Miklós Edit (magyar) 35

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik