KLEIN RON, PUSZTAI VIOLA 2018.04.15 17:35 Frissítve: 2018.04.15 20:32

Alpesi sí: Miklós Edit lesz a következő áldozat?

A Magyar Síszövetség elnöke megnyitotta, majd be is rekesztette a szerinte jogszerűtlenül összehívott közgyűlést – Bajai András ugyan kisétált a teremből, ám nélküle is visszahívták pozíciójából, majd megválasztották új elnöknek Miklós Editet. Az ügy várhatóan a bíróságon folytatódik.

Miklós Edit (balra) a Magyar Síszövetség új elnöke. Vagy nem (Fotó: Koncz György)

 

 

Pontban három órakor Bajai András elnök megnyitotta a Magyar Síszövetség – szerinte nem jogszerűen összehívott – közgyűlését, majd a kiskapukat bezárva rögtön bejelentette: ha ez mégis jogszerű közgyűlés lenne, akkor ő elnökként be is rekeszti azzal a lendülettel. De azért hozzátette, rendkívüli közgyűlést csak elnök hívhat össze az alapszabály szerint, ő meg nem tett ilyet. Később felelevenítette a már korábban felsorolt problémákat: elnökként nem láthatott bele a szerződésekbe, könyvelésekbe, ám mégis ő felelt a szövetség működéséért – végül megszerezte a papírokat, amelyekben súlyos visszaéléseket talált, az ügyben megtette a szükséges jogi lépéseket.

Beszédét alapvetően csöndben hallgatták a résztvevők, köztük Kaszó Klára korábbi ügyvezető elnök és a napokban a visszavonulását bejelentő Miklós Edit. Bajai hozzájuk is szólt: Kaszóval szemben hosszasan sorolta a vádakat, Miklóstól pedig azt kérte, ne legyen Kaszó újabb áldozata, és a szövetség rendbetételét követően térjen vissza segíteni a szakmai munkát.Bajai kisétált a teremből, a tisztújítónak szánt közgyűlés és az olykor méltatlan hangvételű vita viszont folytatódott, az asztalnál Kaszó mellett megjelent Kapitány Ildikó korábbi főtitkár is – Kaszót ki is nevezték levezető alelnöknek azzal a lendülettel.

A közgyűlés 26 igen és két tartózkodó szavazat mellett visszahívta Bajai Andrást elnöki pozíciójából. Az elnöki tisztségre a jelölő bizottság vezetője két jelöltet, Miklós Editet és Bajai Andrást javasolta – a tagok 26 szavazattal Miklós Editet választották meg. Tegyük hozzá, csak másodszor, mert elsőre több szavazat érkezett, mint amennyi szavazó volt a teremben…

Szóval a Magyar Síszövetség elnöke immár Miklós Edit. Vagy Bajai András. Hogy melyik az igaz, majd a bíróság eldönti…

A közgyűlésről készült videónkat itt tekinthetik meg:

 

 SZÁMÍTOTT A FESZÜLT LÉGKÖRRE

„Köszönöm a bizalmat, minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a szövetség és a sportolók munkáját. A legfontosabb, hogy a síelők ne álljanak meg az utánpótlásnál, minél többen induljanak felnőttversenyeken, világkupákon – jelentette ki Miklós Edit, akit arról is kérdeztünk, felkészült-e a rendkívül feszült légkörre, amit a közgyűlésen is tapasztalt, és amit versenyzőként könnyebben tudott kizárni az életéből. – Igen, az elmúlt napok után számítottam erre, de egy vezetőnek ezt el kell fogadnia és dolgozni tovább.”

A szövetség új elnöke (?) kérdésünkre elmondta, szerinte a kialakult helyzet nem rombolja le azt a tekintélyét, amit az eredményeivel ért el az elmúlt években, a sportág népszerűségével kapcsolatban pedig hozzátette, a sikerek és a jó utánpótlás mindennek az alapja. Miklós azt is kijelentette, hogy ha a bíróság érvénytelennek tekinti a közgyűlést, újra elindul az elnöki posztért – a döntéssel kapcsolatban nem kívánt jósolgatni, hiszen nem jogász, ám reméli, nem lesz probléma.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2014.03.27 18:06:37

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A 30 évvel ezelőtti téli olimpia helyszínei siralmas látványt nyújtanak.

2014.03.16 16:16:54

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A sílövő Martin Fourcade három versennyel a vége előtt megnyerte az összetett világkupát.

2014.03.12 12:49:01

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

Svindal és Höfl-Riesch lett az évad a legjobb lesiklója. A német bukott, kérdéses a folytatás.

2014.03.02 17:35:58

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A síző szerint sportszakmailag az olimpiaihoz hasonló eredmény a Crans Montanában elért 5. hely.

2014.02.24 11:35:20

Archív téli olimpia KARÁDI ZOLTÁN

Björndalen két arannyal zárt a téli olimpián, a női curlingdöntő hat játékosa elmúlt már 37 éves.