Alpesi sí: Miklós bravúrja, harmadik alkalommal a tíz között!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.19. 12:30
null
Miklós Edit remek formában érkezett az európai vk-futamokra (Fotó: Reuters)
Nagyszerű síeléssel a kilencedik helyen végzett Miklós Edit a Val-d’Isere-ben megrendezett alpesi lesikló világkupaversenyen. Miklós mindössze 94 századdal maradt el a győztes Lara Gut idejétől.


Val-d’Isere-ben Miklós Edit pénteken is elindult a kombinációs viadalon, de azt inkább edzésnek tekintette, mert a lesiklófutam után már nem állt rajthoz a szlalomban. Az akkor tapasztaltakat remekül kamatoztatta a szombati lesiklásban, kiválóan síelt.

Miklós kilencedikként teljesíthette a pályát, s menete végén a harmadik legjobb idővel jegyezték. A szakági legjobbak még csak ezután következtek, de csak hatan voltak nála gyorsabbak. Sokat segített, hogy a legnagyobb esélyes, az összetett vk-t vezető amerikai Lindsey Vonn kiesett, ugyanakkor semmiképpen nem lehet a szerencsének tulajdonítani ezt az eredményt, mert olyan specialistákat is megelőzött, mint az osztrák Elisabeth Görgl vagy a német Viktoria Rebensburg.

Miklós ezért a teljesítményéért 29 pontot kapott, s bekerült a legjobb húsz közé a szakági rangsorban. A magyar versenyző harmadik alkalommal jutott a legjobb tíz közé a világkupában. Eddig legjobbja egy harmadik hely (St. Moritz, 2015. január) és egy ötödik pozíció (Crans Montana, 2014. március).


ALPESI SÍ, VK-VERSENY, VAL-D’ISERE
Női lesiklás

1. Lara Gut (svájci) 1:44.51
2. Fabienne Suter (svájci) +0.16
3. Larissa Yurkiw (kanadai) +0.41

9. Miklós Edit +0.94


A szakági vk állása (még 6 verseny van hátra)
1. Lindsey Vonn (amerikai) 200 pont
1. Suter 200
3. Cornelia Hütter (osztrák) 190

17. Miklós Edit 47


Az összetett vk állása (30 verseny van hátra)
1. Vonn 480
2. Gut 478
3. Frida Hansdotter (svéd) 315

50. Miklós Edit 47

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik