A remeklő Schild beállította Riesch rekordját

Vágólapra másolva!
2010.11.13. 14:13
null
Marlies Schild nagy versenyt nyert meg Leviben
Címkék
A hagyományoknak megfelelően a női műlesikló világkupa-viadallal kezdődött meg a finnországi Leviben az alpesi síelők második versenyhétvégéje. Az előzetes várakozások alapján a német Maria Riesch tűnt favoritnak.

Riesch az elmúlt évadban brillírozott a műlesikló szakágban. Olimpiai bajnokságot nyert, és kombinációban (amelynek második fele a szlalom) is a legjobbnak bizonyult Vancouverben. Emellett a szakági világkupában is legyőzhetetlennek bizonyult.

A levi viadal első futamában az idősebbik Riesch-nővér (húga, Susanne is indult) igazolta a várakozásokat, 58 századdal előzte meg honfitársát, Katharina Dürrt. Őket követte az osztrákok olimpiai ezüstérmese, Nicole Hosp és a hazaiak kedvence, a korábbi műlesikló specialista, Tanja Poutiainen.

„Komolyan mondom, meglepődtem a Katharina és köztem levő különbségen – jelentette ki Maria Riesch. – A fenti, laposabb részen jól síeltem, ám a lejtősebb szakasz elején hibáztam egy kicsit. Ezt nem számítva hibátlanul mentem."

A második futamban azonban csak a nyolcadik legjobb időt teljesítette, és ez – mint az később kiderült – az első helyébe került.

Az első futamon ötödikként záró Marlies Schild ugyanis elképesztő menetet produkált, és a legjobb időeredményt érte el. Végeredményben három századmásodperccel megelőzte Maria Riescht és 34-gyel Poutiainent.

Mindazonáltal Schild diadala távolról sem számít meglepetésnek. Az osztrák sportolónő szintén szakértője a műlesiklásnak, Leviben huszonegyedik alkalommal bizonyult a szakág legjobbjának a világkupaversenyek történetében.

Marlies Schild emellett beállította Maria Riesch rekordját. Mostantól ők ketten vallhatják magukat kétszeres bajnoknak Leviben. Riesch 2004-ben és tavaly nyert, míg Schild 2006 után diadalmaskodott újra.

Az összetett világkupa címvédője, Lindsey Vonn bár szintén remekül síelt, meg kellett elégednie a hatodik hellyel. Az amerikai egyébként nagy fogadalmat tett: kijelentette, hogy szeretné megdönteni Vreni Schneider egy szezonban szerzett vk-verseny győzelmeinek számát. A svájciak klasszisának csúcsa 14, Vonn egyelőre nullánál tart...

 

ALPESI SÍ, VK-VERSENY, LEVI
Női műlesiklás. A végeredmény
1. Marlies Schild (osztrák) 1:52.84
2. Maria Riesch (német) 1:52.87
3. Tanja Poutiainen (finn) 1:53.18
Az összetett vk állása
1. Riesch 125 pont
2. Poutiainen 110
3. M. Riesch és Viktoria Rebensburg (német) 100-100

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik