Szocsi 2014: Szabó továbbra sem érti, miért kellett hazajönnie

Vágólapra másolva!
2014.02.18. 07:33
null
Szabó Milán továbbra sem érti, miért kellett hazajönnie; az olimpiát jó tapasztalatszerzésnek tekinti (Fotó: Reuters)
A sífutó Szabó Milán a múlt héten nyilatkozott arról, nem érti, miért nem maradhat a versenyszámai után is, egészen a téli olimpia végéig Szocsiban. Erre később válaszolt Kálomista Gábor, a szövetség elnöke, aki szerint a hazautazás az előzetes terveknek megfelelően történt, a játékok végéig az maradhat Szocsiban, aki érmet szerez. Szabó a Digi Sport Reggeli Start című műsorában ma elmondta, senkit sem akart megbántani, de továbbra sem érti, miért kellett hazajönnie...

„Nem igazán értettem, miért kavart kisebb botrányt a nyilatkozatom, mert én senkit sem bántottam meg. Csak az értetlenségemnek adtam hangot, hogy miért kell a játékok befejezése előtt hazajönnöm. Megértem, hogy előre le volt egyeztetve a hazautazás menete, de miért így? Ettől függetlenül nem akarok konfrontálódni senkivel, úgyhogy itthon vagyok” – foglalta össze a történetet Szabó Milán.

A sífutó a szocsi olimpián klasszikus stílusban, 15 kilométeren 78. lett, a szabad stílusú sprintversenyben pedig 73. Szereplését jó tapasztalatszerzésnek tartja.

„Egyik szemem sír, a másik mosolyog. A sprintteljesítményem nagyon jó volt, sikerült például utolérnem az előttem haladót, ami azért sprintben elég ritka. Sajnos azonban jött egy esés a pálya olyan pontján, amelyre senki sem számított. Ezt tapasztalatszerzésnek fogom fel, hogy ebből tanulva ilyen hiba többet ne fordulhasson elő. Ami a jövőt illeti: nem szeretnék még egyszer a futottak még kategóriájába tartozni, szeretném, ha a következő már az én olimpiám lenne” – nyilatkozta Szabó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik