Szocsi 2014: Svájc legyőzte a házigazdát, jöhet Kanada

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.15. 15:49
null
Svájc készülhet a címvédő Kanada ellen a női hokitornán (Fotó: sochi2014.com)
Svájc győzelmével ért véget a női hokitorna második negyeddöntője Oroszország ellen a szocsi téli olimpián. A győztes az elődöntőben a címvédő Kanadával mérkőzik. A másik negyeddöntőben a svédek 4–2-re legyőzték a finneket.

SVÁJC–OROSZORSZÁG

Szorosan alakult a mérkőzés. A statisztikák szerint az oroszok a három harmadban összesen 41-szer lőttek kapura, míg a svájciak csak 27-szer. Utóbbiak az első harmad közepén megszerezték a vezetést Stefanie Martin révén. Lara Stadler második találata csak 21 másodperccel a találkozó vége előtt jött, de jött, így Svájc 2–0-ra győzött.

Svájc így Kanadával mérkőzik az elődöntőben hétfőn, míg az oroszok az 5–8. helyért folytathatják Németország ellen holnap.

A másik elődöntőben Svédország az Egyesült Államokkal csap össze hétfőn, míg a Finnország Japán ellen készülhet az 5–8. helyért holnap.

FINNORSZÁG–SVÉDORSZÁG

Az első harmadban itt sem született gól, majd a középső harmadban Venla Hovi találatával a finnek kerültek előnybe. A harmadik harmad kezdése után 47 másodpercre volt szükségük ahhoz a svédeknek, hogy egalizáljanak, Anna Borgqvist emberelőnyös helyzetből tudott betalálni. Sőt, öt perccel később már a svédek voltak előnyben Lina Wester gólját követően, de ennek sokáig nem örülhettek, hiszen 12 másodperccel később Emma Nuutinen kiegyenlített.

Kevesebb mint öt perccel a végső dudaszó előtt a svédek kerültek újra előnybe, Emma Eliasson góljára már nem tudott válaszolni Finnország, 41 másodperccel a mérkőzés vége előtt aztán egy harmadik Emma, Nordin meglőtte a svédek negyedik gólját is. A „háromkoronásokat” így már csak egyetlen lépcsőfok választja el a döntőtől, ahhoz, hogy ezt az akadályt megugorják, az Egyesült Államokat kell majd legyőzniük.

TÉLI OLIMPIA, SZOCSI 2014
Női jégkorongtorna. Negyeddöntő

Svájc–Oroszország 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
Gólszerző: Marty (10:46), Stalder (59:39)

Finnország–Svédország 2–4 (0–0, 1–0, 1–4)
Gólszerző:
Hovi (33:16), Nuutinen (45:21), ill. Borgqvist (40:48), L. Wester (45:09), Eliasson (55:45), Nordin (59:19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik