Szocsi 2014: Pljuscsenko nem zárja ki, hogy indul 4 év múlva

Vágólapra másolva!
2014.02.19. 10:50
Nem zárja ki, hogy „célba veszi” a 2018-as pjongcsangi olimpiát Jevgenyij Pljuscsenko, az oroszok sztárműkorcsolyázója, aki előbb sérülés miatt visszalépett a szocsi játékoktól, majd bejelentette visszavonulását.

„Ha kell, akár tízszer is megműttetem magam. Nem zárom ki, hogy megpróbálkozom az ötödik olimpiámmal” - jelentette ki a 31 éves Pljuscsenko, aki a múlt csütörtöki rövidprogramra készülve bemelegítés közben sérült meg. A 2006-ban, Torinóban olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok orosznak egy sikertelen ugrásban megrándult a dereka. A korábban komoly műtéten áteső Pljuscsenko erős fájdalomra panaszkodott, és bár a közönség hosszan biztatta, végül úgy döntött, nem vállalja a versenyzést.

Az orosz szövetség január 22-én döntött úgy, hogy a csapatverseny mellett Jevgenyij Pljuscsenkót indítja egyéniben is, jóllehet a nemzeti bajnokságban a sztársportoló második lett Makszim Kovtun mögött. Utóbbi viszont csak az ötödik helyen végzett a budapesti Európa-bajnokságon, ezért a szövetség – zárt kapus összevetés után – Pljuscsenko mellett döntött. Az oroszoknak a férfiak olimpiai mezőnyében csak egy kvótájuk volt, így ugyanannak a versenyzőnek kellett indulnia egyéniben és a csapatversenyben is.

A múlt héten a téli olimpiák történetében először megrendezett műkorcsolya-csapatversenyben a Pljuscsenko vezette orosz csapat bizonyult a legjobbnak. A 31 éves sportolónak az volt a negyedik olimpiai érme.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik