Szocsi 2014: Martin Fourcade sikeresen üldözte Björndalent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 16:42
null
A francia Martin Fourcade a hatodik helyről rajtolva nyerte meg az üldözéses versenyt (Fotó: Action Images)
A férfi sílövők 12.5 kilométeres üldözéses versenyével folytatódott a téli olimpia az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg a cseh Ondrej Moravec és a francia Jean Guillaume Beatrix előtt. Az élről induló norvég Ole Einar Björndalennek ezúttal meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

 

A távnak elsőként – a sprintverseny végeredménye alapján – a norvég legenda, a hétszeres olimpiai bajnok Björndalen vághatott neki elsőként, de mindössze egy másodperccel indult korábban, mint az osztrák Dominik Landertinger, míg hattal a cseh Jaroslav Sukoup és az orosz Anton Sipulin előtt, de az összetett világkupa éllovasának, Fourcade-nak is mindössze 12 másodperc volt a hátránya a hatodik helyen.

Gyakorlatilag nyolcan együtt értek az első lövészethez, de közülük csak az osztrák Simon Eder hibázott lövést. A második sorozatban Sipulin és Björndalen egyet rontott, Moravec futásban leszakadt kissé, míg a kanadai Jean-Philippe Le Guellec vezető pozícióból elhasalt egy kanyarban, így hárman maradtak: Landertinger, Soukup és Martin Fourcade.

A harmadik sorozatban viszont mindhárom éllovas hibázott, igaz, az üldözők is, így aztán Fourcade került az élre, majd hat másodperces hátránnyal Landertinger, Moravec, Eder és a német Simon Schempp következett, míg Björndalen hátránya 20 másodperc volt.

A franciával azonban csak az osztrák és a norvég tudta tartani a lépést, a másik három leszakadt, még Björndalen is utolérte őket. Fourcade nem hibázott az utolsó lövészetnél, így örömittasan tehette fel a kezét még a lőtér elhagyása előtt. A második helyen az egyszer sem rontó Moravec távozott a lőállásból, a harmadikra pedig a 14. helyről rajtolva a francia Jean Guillaume Beatrix jött fel, s mivel a sorrend már nem változott a célig, Björndalennek meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

Szocsi 2014
SÍLÖVÉSZET, FÉRFI 12.5 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY
1. Martin Fourcade (Franciaország) 33:48.6 perc (1 lövőhiba)
2. Ondrej Moravec (Csehország) +14.1 mp hátrány (0)
3. Jean Guillaume Beatrix (Franciaország) +24.2 (1)
4. Ole Einar Björndalen (Norvégia) +25.9 (3)
5. Jevgenyij Usztjugov (Oroszország) +36.7 (1)
6. Simon Schempp (Németország) +39.1 (1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik