Szocsi 2014: kettős norvég siker északi összetettben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.18. 13:27
null
Jörgen Graabak honfitársa, Magnus Moan előtt szerezte meg az aranyérmet (Fotó: Action Images)
Az északi összetett versenyzők Gundersen nagysánc-versenyét rendezték meg kedden a Szocsiban zajló téli olimpián. Az aranyérmet a norvég Jörgen Graabak szerezte meg honfitársa, Magnus Moan és a német Fabian Riessle előtt.

 

A síugrás után a német Eric Frenzel vezetett a norvég Havard Klemetsen és az osztrák Bernhard Gruber előtt. A normálsánc-versenyen már aranyérmet szerző versenyző 139 és fél métert ugrott, s így nyolc másodperces előnnyel vághatott neki a 10 km-es sífutásnak Klemetsen előtt, míg Gruber 22 másodperc után követhette. A többi esélyes közül a japán Vatabe Akito és a francia Jason Lamy-Chappuis hátránya 33, a norvég Jörgen Graabaké 42, az ugyancsak norvég Magnus Moan 45 másodperc volt.

A hátrányt nagyon gyorsan, az első kilométereken ledolgozták az üldözők, így fél távnál már egy tíz fős boly haladt az élen. Az utolsó kilométert a német Björn Kircheisen nyomta meg, akivel csak két honfitársa, Johannes Rydzek és Fabian Riessle, valamint két norvég, Graabaak és Moan tudta tartani lépést.

A stadionba érve Graabak állt az élre, sarkában a három némettel, akik azonban az utolsó kanyarban egymást akadályozták – Rydzek el is esett, s a rövidebbik íven így Moan is meg tudta előzni őket. A hajrában a két norvég vetekedett egymással, s a helyzeti előnyben lévő Graabak végül meg tudta tartani első helyét. A németek bronzmeccséből aztán Riessle jött ki jobban.

Szocsi 2014
ÉSZAKI ÖSSZETETT, GUNDERSEN NAGYSÁNCVERSENY
1. Jörgen Graabak (Norvégia) 23:27.5 perc
2. Magnus Moan (Norvégia) +0.6 mp hátrány
3. Fabian Riessle (Németország) +1.6
4. Björn Kircheisen (Németország) +2.1
5. Bernhard Gruber (Ausztria) +11.3
6. Vatabe Akito (Japán) +11.5



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik