Szocsi 2014: kanadai siker a síakrobaták női lejtőjében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.11. 11:14
null
Dara Howell révén kanadai siker született az első alkalommal megrendezett versenyszámban (Fotó: Reuters)
A női síakrobaták lejtő versenyszámával folytatódott a téli olimpia az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a kanadai Dara Howell szerezte meg az amerikai Devin Logan és a kanadai Kim Lamarre előtt.

A döntő első sorozata után Howell vezetett, aki a maximális 100 pontból 94.20-at kapott a gyakorlatára. Mivel az őt követő Logannak majd' tíz ponttal kevesebbje volt, így borítékolni lehetett, hogy a kanadai minimum dobogós lesz a második sorozatot követően is (a két gyakorlatból a jobbik pontszáma számít a végeredménynél), míg a harmadik helyen az ausztrál Anna Segal állt.

A második sorozat elején több rontott gyakorlatot is bemutattak a versenyzők, így nem nagyon sikerült javítaniuk. Segal is elesett a végén, így nem tudott előrébb lépni, de szerencséje volt, mert a mögötte álló svéd Emma Dahlström ugyan tudott javítani, de csak két és fél pontot, így végül nem előzte meg. Logan is elesett gyakorlata végén, a kanadai Yuki Tsubota pedig olyan szerencsétlenül esett az egyik nagy ugrása végén, hogy nem tudott saját lábon lejönni a pályáról, úgy kellett hordágyon lehozni.

A brit Katie Summerhayes volt az első, aki jelentősen előre tudott lépni, a tizedik helyről a hatodikra jött fel, de a kanadai Kim Lamarre őt is felül tudta múlni: a tizenegyedikről egészen a harmadikig ugrott. Már csak Howell volt hátra, aki tét nélkül, már olimpiai bajnokként vágott neki a pályának. Nem is vitte túlzásba, ezúttal csak 48.40 pontot kapott, de különösebben ez nem zavarta.

Szocsi 2014
SÍAKROBATIKA, NŐI LEJTŐ
1. Dara Howell (Kanada) 94.20
2. Devin Logan (Egyesült Államok) 85.40
3. Kim Lamarre (Kanada) 85.00
4. Anna Segal (Ausztrália) 77.00
5. Emma Dahlström (Svédország) 75.40
6. Yuki Tsubota (Kanada) 71.60

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik