Szocsi 2014: Kanada izgalmas hokirangadót nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.12. 16:09
A női jégkorongtorna legjobban várt párharca a Kanada–Egyesült Államok ütközet volt. Az már a második forduló után eldőlt, hogy ez a két csapat végez az élen az A-csoportban és jut egyből az elődöntőbe. Mostani meccsük a csoportelsőségről döntött.
Az első harmadban érződött, hogy ez a két csapat kiemelkedik a mezőnyből. Jóval nagyobb tempóban korcsolyáztak a játékosok, és technikailag is magasabb színvonalat képviseltek, mint a többi együttes. Ezzel együtt az első harmadban nem esett egyetlen gólt sem. Az Egyesült Államok 11-szer, míg a címvédő Kanada 8-szor lőtt kapura.Az első gólra egészen a második harmad végéig kellett várni. Hilary Knight két és fél perccel a játékrész vége előtt remekül tette bele ütőjét egy távoli lövésbe, így a korong védhetetlenül vágódott a magyar származású Shannon Szabados helyett kezdő Charline Labonte kapujába. Knight mindkét korábbi meccsén betalált, így sorozatban harmadszor volt eredményes. Kétszer húsz perc után az Egyesült Államok egy góllal vezetett.A harmadik harmad elején egyenlített a címvédő Meghan Agosta révén, majd másfél perccel később már a kanadaiaknál volt az előny: Hayley Wickenheiser találatának szabályosságát vitatták az amerikaiak, de a bírók rövid videózás után megadták a gólt.Öt perccel a mérkőzés vége előtt Agosta egyedül vezette a korongot a kapura, majd a kapus lábai között a hálóba bombázott. Eldőlni látszott a csata, de 65 másodperccel a vége előtt Anne Schleper lövését bevédte a kanadai kapus, így 3–2-re módosult az állás.Az utolsó fél percre emberelőnybe kerültek az amerikaiak, de nem sikerült az egyenlítés, így Kanada 3–2-re győzött.TÉLI OLIMPIA, SZOCSI
Női jégkorongtorna. Selejtezőkör, A-csoport
Kanada–Egyesült Államok 3–2
Női jégkorongtorna. Selejtezőkör, A-csoport
Kanada–Egyesült Államok 3–2
(0–0, 0–1, 3–1)
Gólütők: Hilary Knight (37:34, 0–1), Meghan Agosta (42:21, 1–1), Hayley Wickenheiser (43:54, 2–1), Agosta (54:55, 3–1), Anne Schleper (58:55, 3–2)
A csoport végeredménye
1. Kanada 9 pont (11–2)
2. Egyesült Államok 6 (14–4)
3. Finnország 2 (5–9)
4. Svájc 1 (3–18)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik