Szocsi 2014: Cologna megvédte a címét 15 km-en, Szabó 78.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.14. 12:29
null
A svájci sífutó már a második aranyérmét szerezte a Szocsiban zajló téli olimpián (Fotó: Reuters)
A férfi sífutók klasszikus stílusú 15 kilométeres versenyében pénteken a győzelmet a svájci Dario Cologna szerezte meg két svéd, Johan Olsson és Daniel Rickardsson előtt a Szocsiban zajló téli olimpián.

 

A 91 tagú mezőny középső harmadában indultak a versenyszám esélyesei, félperces időkülönbségekkel. Az első, 2.2 km-es időmérő pontjánál az orosz Alekszandr Besszmertnyih vezetett egy másodperccel a svéd Johan Olsson és hárommal a finn Iivo Niskanen előtt.

A táv első harmadánál már Niskanen vette át a vezetést, nyolc másodperccel a címvédő svájci Dario Colognát, illetve Besszmertnyihet megelőzve. Féltávtól viszont már Colognáé volt a legjobb részidő – ott még csak hét tizedmásodperccel állt jobban Niskanennél, 10 km-nél viszont húsz másodpercre hízott a különbség.

12 és fél kilométernél ez már 25 másodperc volt, de nem Niskanen, hanem Olsson előtt, s ez az időkülönbség végül fél percre nőtt, miután a svájci utolérte az éppen eggyel előtte induló svédet. Niskanen még a dobogóról is leszorult, miután a jól hajrázó Richardsson két tizedmásodperccel megelőzte.

Szabó Milán az első időmérő pontnál még a 83. helyen állt, de a táv harmadánál már a 79. pozícióba lépett előre. Fél távnál ugyan egy helyet visszacsúszott, ám aztán kettőt megint előrejött, így végül nyolc és fél perces hátránnyal a 78. helyen végzett.

SZOCSI 2014
SÍFUTÁS, FÉRFI 15 KM (KLASSZIKUS STÍLUS)
1. Dario Cologna (Svájc) 38:29.7 perc
2. Johan Olsson (Svédország) +28.5 mp hátrány
3. Daniel Richardsson (Svédország) +38.8
4. Iivo Niskanen (Finnország) +39.0
5. Lukás Bauer (Csehország) +58.9
6. Chris Andre Jespersen (Norvégia) +1:00.9
...
78. Szabó Milán (Magyarország) +8:31.6



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik