Szocsi 2014: családban maradt - testvérpár a dobogó tetején

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.08. 20:30
null
Mint a mesében: a három nővér legkisebbje nyerte az aranyat, a középső az ezüstöt (Fotó: Action Images)
A női síakrobaták mogul versenyszámával zárult a téli olimpia első versenynapja. A győzelmet a kanadai Justine Dufour-Lapointe szerezte meg tavaly világbajnok nővére, Chloe és a címvédő amerikai Hannah Kearney előtt.

 

A döntő második fordulójának tizenkét fős mezőnyébe bejutott címvédő amerikai Hannah Kearney és a tavalyi világbajnok kanadai Chloe Dufour-Lapointe, akinek nővére, Maxime és húga Justine is ott volt a legjobbak között.

A verseny ezen szakaszában ők uralták a mezőnyt is, leszámítva Maxime-t, aki ezúttal az utolsó helyen zárt, így nem jutott a hat fős végső fázisba, Kearney viszont az első helyen, a testvérek közül Chloe a második, Justine pedig harmadikként lett a finálé tagja. Mellettük még egy amerikai, egy ausztrál és egy japán résztvevője volt a hatos döntőnek.

Ott először a japán versenyző ment végig a pályán, s az élen maradt azt követően is, hogy az ausztrál és a gyengébbik amerikai célba ért. Justine Dufour-Lapointe viszont a nap addigi legjobb pontszámával átvette a vezetést.

Még világbajnok nővére is alulmaradt vele szemben, de a második helyre azért így is jó volt, amikor már csak Kearney volt hátra. Ő is remek időt repesztett, ám kétszer is szétcsúsztak a lécei, és ezt a pontozók nem tolerálták, így végül címvédés helyett kénytelen volt megelégedni a harmadik hellyel, míg az arany- és az ezüstérem a Dufour-Lapointe családban maradt.

Szocsi 2014
SÍAKROBATIKA, NŐI MOGUL
1. Justine Dufour-Lapointe (Kanada) 22.44
2. Chloe Dufour-Lapointe (Kanada) 21.66
3. Hannah Kearney (Egyesült Államok) 21.49
4. Uemura Aiko (Japán) 20.66
5. Britteny Cox (Ausztrália) 19.43
6. Eliza Outtrim (Egyesült Államok) 19.37

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik