Műkorcsolya Eb: spanyol győzelem a férfiaknál, olasz a nőknél

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.26. 17:16
null
Kostner ötödször ünnepelhetett Eb-aranyat (Fotó: Reuters)
A spanyol Javier Fernández nyerte meg a férfiak versenyét a zágrábi műkorcsolya Európa-bajnokságon, megelőzve a 2011-ben győztes francia Florent Amodiót.

 

Fernández első spanyolként lett kontinensbajnok
Fernández első spanyolként lett kontinensbajnok

Fernández – az első spanyol Európa-bajnok – jól sikerült kűrjével került a rövid program után még élen álló, de a szabadkorcsolyázásban csak harmadik francia riválisa elé. A harmadik helyre a szombaton a második legjobb teljesítményt nyújtó cseh Michal Brezina ért oda.

A nők versenyét Carolina Kostner nyerte meg: az immár ötszörös Eb-győztes olasz korcsolyázó úgy védte meg a címét, hogy a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben is második lett.

Az ezüstérem a pályafutása első felnőtt világversenyén szereplő, két éve junior világbajnokságot nyerő orosz Adelina Szotnyikovának jutott, aki a szabadkorcsolyázás előtt még az élen állt, de szombaton csak a harmadik legjobb programot mutatta be.

A harmadik helyen egy másik orosz, a rövidprogram után még csak negyedik Jelizaveta Tuktamiseva végzett azzal, hogy a pontozók szerint a legszebb kűrt ő mutatta be.

MŰKORCSOLYA EB, ZÁGRÁB
FÉRFIAK
1. Javier Fernández (Spanyolország) 274.87 pont
2. Florent Amodio (Franciaország) 250.53
3. Michal Brezina (Csehország) 243.52

 

NŐK
1. Carolina Kostner (Olaszország) 194.71 pont
2. Adelina Szotnyikova (Oroszország)
193.99
3. Jelizaveta Tuktamiseva (Oroszország)
188.85

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik