Két testvér, egy lehetőség - a téli olimpia legmeghatóbb videója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.30. 15:25
A 31 éves Tracy Barnes az utolsó kvalifikációs versenyeken szerzett olimpiai kvótát, de lemondott róla a sorban következő honfitársa javára. Aki történetesen az ikertestvére, Lanny Barnes. A megható történetet most az ír sört gyártó Guinness használta fel, és készített belőle reklámot.

Lanny betegség miatt a négy olaszországi futamból hármat kénytelen volt kihagyni, s ezzel az olimpiai álmai szertefoszlottak. Vasárnapig legalábbis ebben a hitben élt, de öt perccel fiatalabb húgának köszönhetően mégiscsak ott lehet az ötfős amerikai sílövőcsapatban.

A két testvér vasárnap az utolsó selejtezőfutam után a hegyekben sétált, amikor Tracy elmondta testvérének, hogyan döntött.

„A szeretet azt jelenti, hogy lemondasz az álmaidról, hogy aztán azokat valaki más valósíthassa meg" – nyilatkozta Tracy (aki a torinói olimpián ott volt 2006-ban) az áldozathozatalával kapcsolatban.

„Azt hiszem, az önzetlensége jól mutatja, milyen is egy igazi olimpikon. A nagy olimpiai felhajtásban sokszor elfelejtjük, miről is szólnak az ötkarikás játékok. Nem az érmekről, a hírnévről és mindezekről" – mondta Lanny, aki 15 éve edz együtt a húgával, és már a harmadik olimpiáján vehet részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik