A metálos hódeszkásról koktélt neveztek el, amit ő nem ihat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.15. 16:39
null
Kotsenburg igazi sztár az Egyesült Államokban, de van olyan hely, ahonnan még ő is ki van tiltva (Fotó: Reuters)
A hódeszkás Sage Kotsenburg szerezte meg lejtő stílusban a szocsi téli olimpia első aranyérmét. Az amerikai versenyző hazájában azóta igazi sztár lett, már egy koktélt is elneveztek róla. Amit ő nem ihat.

Sage egy egészen különleges személyisége volt az olimpiának, lelkesedése és tehetsége mellett már csak a metálzene iránti imádata miatt tűnt ki még jobban a mezőnyből.

A hódeszkás a győzelme után igazi sztár lett a hazájában, most épp egy koktélt neveztek el róla. A Szocsi-tini mellett tehát már a Kotsenburg Park City Gold elnevezésű ital is kapható a Utah államban található síparadicsomban.

A sízők már ihatják a Kotsenburg Park City Goldot (Fotó: sports.yahoo.com)
A sízők már ihatják a Kotsenburg Park City Goldot (Fotó: sports.yahoo.com)

A dolog érdekessége, hogy Sage ezt a whiskys koktélt biztosan nem szürcsölheti a közeljövőben, mivel a Park City korábban kitiltotta az összes hódeszkást a területéről, mivel túl sok volt velük a baj. Ó, az irónia.

Azért nem kell csüggedniük a snowboardosoknak, akik a Kotsenburg-koktélra vágynak, mivel egyesek szerint pont Sage sikere kellett ahhoz, hogy az amerikaiak végre elfogadják ezt a sportot, és így lezáruljon a sízők és a hódeszkások közti „háború”.

Mondjuk, akad olyan, aki már letette a voksát a deszkások, pontosabb Sege mellett! Történt ugyanis, hogy a bajnok annyira szívhez szólóan kürtölte világgá, hogy mennyire hiányoznak neki a szülei, és mennyire sajnálja, hogy nem lehet velük Valentin napon, hogy rögtön akadt, aki segítsen neki. Egy Gregory Keller nevű, Szocsiban tartózkodó amerikai turista felajánlotta a jegyét Kotsenburgnak, aki örömmel el is fogadta, így pénteken este már a Utah állambeli Park Cityben lévő otthonában ölelhette meg a szüleit.

És a váratlan utazással nem csak nekik szerzett örömet: az Egyesült Államokba tartó gépen a kapitány is készített vele egy fotót, aminek a lánya örült a legjobban, aki rögtön ki is twittelte – hogy a kép azóta bejárja a világsajtót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik