WBA - Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 15:01
No, így az izgalmas és végül sikeres Ligakupa-elődöntő után vissza kéne rázódnunk a bajnokság szürke hétköznapjaiba. Hétvégéibe. Ráadásul...

No, így az izgalmas és végül sikeres Ligakupa-elődöntő után vissza kéne rázódnunk a bajnokság szürke hétköznapjaiba. Hétvégéibe. Ráadásul épp Tony Pulis lesz az, aki megpróbál visszarángatni bennünket a Wembley paradicsomából a birminghami realitásba. A nagy örömködésnek lehet pozitív és negatív hozománya is a mai meccs tekintetében, szóval olyan nagyon nem mennék bele a pszichiáterkedésbe - ahogy adhat lendületet és erőt, ugyanúgy mozoghatunk az ünnepi hangulat utáni másnaposság ólomlábain is. A WBA nehéz ellenfél lesz - a Lane-en vertek bennünket, ha jól emlékszem azzal a három ponttal kerültek el a tökutolsó helyről. Most pedig több szempontból is jobban állnak - egyrészt otthon vannak, másrészt Pulis érkezett a kispadjukra, aki híres arról, hogy nagyon össze tudja rakni a csapatai védekezését, harmadrészt pedig leigazolták azt a Callum McManamant a Wigan-től, aki egészen az FA-kupa megnyeréséig a hátán cipelte a csapatot az utolsó PL-szezonjukban. A védelmükből ugyan hiányzik majd a hórihorgas svéd Jonas Olsson, ahogy a Kongóval Afrika-kupázó Mulumbu sem áll majd rendelkezésükre, de azért jóval jobb esélyekkel néznek a meccs elébe, mint tették a legutóbbi randevúnk alkalmával.No, így az izgalmas és végül sikeres Ligakupa-elődöntő után vissza kéne rázódnunk a bajnokság szürke hétköznapjaiba. Hétvégéibe. Ráadásul épp Tony Pulis lesz az, aki megpróbál visszarángatni bennünket a Wembley paradicsomából a birminghami realitásba. A nagy örömködésnek lehet pozitív és negatív hozománya is a mai meccs tekintetében, szóval olyan nagyon nem mennék bele a pszichiáterkedésbe - ahogy adhat lendületet és erőt, ugyanúgy mozoghatunk az ünnepi hangulat utáni másnaposság ólomlábain is. A WBA nehéz ellenfél lesz - a Lane-en vertek bennünket, ha jól emlékszem azzal a három ponttal kerültek el a tökutolsó helyről. Most pedig több szempontból is jobban állnak - egyrészt otthon vannak, másrészt Pulis érkezett a kispadjukra, aki híres arról, hogy nagyon össze tudja rakni a csapatai védekezését, harmadrészt pedig leigazolták azt a Callum McManamant a Wigan-től, aki egészen az FA-kupa megnyeréséig a hátán cipelte a csapatot az utolsó PL-szezonjukban. A védelmükből ugyan hiányzik majd a hórihorgas svéd Jonas Olsson, ahogy a Kongóval Afrika-kupázó Mulumbu sem áll majd rendelkezésükre, de azért jóval jobb esélyekkel néznek a meccs elébe, mint tették a legutóbbi randevúnk alkalmával.

CSAPATHÍREK

Nincs sérültünk, Bentaleb holnap negyeddöntőzik Elefántcsontpart ellen Egyenlítői Guineában, Chadli újra a keretben. Mivel ilyen későre hagytam a beharangozót, így tudok hivatalos kezdőt írni:

Lloris

Walker - Fazio - Vertonghen - Rose

Dembélé - Mason

Lamela - Paulinho - Eriksen

Kane.

A cserepadról Chadli, Townsend és Soldado hozhat újat a támadójátékunkba, a középpályát Stamboulival tudjuk szilárdítani, hátul pedig Vorm, Davies és Dier nyújt alternatívát. Kissé meglep Paulinho kezdetése, de gondolom Chadli még nincs abban a helyzetben, hogy kezdjen, Townsend pedig elég sokat futkározott az elmúlt időszakban. Adebayor és Kaboul nincs a padon, ahogy Lennon sem - sokat nem látnék bele abban a tekintetben, hogy szerintem most már mindketten maradnak nálunk legalább nyárig. Sok pletyka kering, de én kétlem, hogy lenne érkező, ahogy távozóra sem számítok. Naughton helyére érkezett Yedlin, tehát tulajdonképpen majdnem ugyanaz a helyzet, mint szeptember elsején volt. Részint örülök, hogy nem volt nagy jövés-menés, mert az állandóságot nem lehet túlértékelni. Meg aztán ha jött volna Schneiderlin meg Rodriguez, akkor aligha sikerült volna Mason-nek bejátszania magát a kezdőbe. De sanszos, hogy Bentaleb és Kane lehetőségei is kurtábbak lettek volna, így három akadémista is köszönetet mondhat a sorsnak, hogy Levy nem szórta a pénzt.

WEMBLEY

Kicsit visszakanyarodnék szerdára, mert mégiscsak kupadöntőbe jutottunk, vagy mi a franc. Ritkán adatik meg ilyen. Szerintem kifejezetten jól játszottunk a második félidő derekáig - a hazai szurkolók véleménye is ezt tükrözte, miszerint a 60-65. percig tartó nézőtéri fölényünket annak tudták be, hogy a pályán totál le lettek dominálva. A két gyors gól persze mindent megváltoztatott - és akkorra már nem is teljesen a semmiből jöttek. Nem bírtuk végig a tökéletes koncentrálást és meglett a büntetése annak, hogy bár jól játszottunk, de nem tudtuk növelni az előnyünket. Kicsit elaltathatta a mieinket a Sheffield sokáig meglepően erőtlen játéka is. Mindegy, végül csak ijedtség lett a vége, Eriksen megint megmentett bennünket (a meglepően sok helyzetet elpuskázó Kane csodálatos gólpasszából).

MILESZ?

Nagyon jó lenne nyerni, mert kivétel nélkül az összes közvetlen riválisunknak nagyon is nyerhető hazai mérkőzések jutottak erre a fordulóra. Nem vagyok különösebben nyugodt. Annak örülök, hogy a védelem visszaállt az alapértelmezett beállításra. Dembélé Eriksen után talán a legjobbunk volt szerdán, tehát az ő kezdése is tetszik. Paulinho gondolom kényszerből került be, de jól is elsülhet, mert voltak már neki elszórva nagyon erős meccsei. Azonban Pulis Albionja úgy is képes lehet otthon a pontszerzésre, ha kifejezetten jó napot fogunk ki. Mark Lawrenson hazai győzelmet vár, és most látom is, hogy mire alapozza ezt. De azért bízom a fiúkban - a két latin-amerikai a támadószekcióban meglepi majd a hazai védelmet és Kane duplájával behúzzuk a három pontot. A pontos eredmény természetesen 2-1. Ide.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik