Tottenham - Nouveauchâteau

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.02.09. 12:02
Azon kaptam magam, hogy mai ellenfelünk vadiúj szerzeményei kapcsán egyetértésben vagyok Wengerrel a téli átigazolási ablakot illetően. A vénasszony...

Azon kaptam magam, hogy mai ellenfelünk vadiúj szerzeményei kapcsán egyetértésben vagyok Wengerrel a téli átigazolási ablakot illetően. A vénasszony a gúnárok legeltetése közben szakított némi időt egy kis hőzöngésre, mondván nem igazán fair, hogy egy klub jelentős részben megváltozott erejű kerettel vigye végig az őszi és a tavaszi szezonfelet, és jobb lenne, ha max. kettő új játékos igazolását engedélyezné a Liga év közben. Igazat kell, hogy adjak neki. Mi is az ami nem fair a dologban? Nos az, hogy az Everton és a ManU mindkét 'Castle elleni bajnokiját letudta anélkül, hogy a Debuchy, Sissoko, Gouffran, Yanga-Mbiwa, Haidara ötösfogattal szembe kellett volna néznie. Öt darab francia válogatott játékosról van szó (ketten közülük eddig "csak" korosztályos válogatottak). Velük radikálisan javult a 'Castle játéka - és ez az eredményekben is azonnal lecsapódott. Amíg az őszi Toon méltán sodródott a kieső helyek közelébe, addig a felturbózott tavaszi Szarkaraj teljesen megérdemelten verte a legerősebb felállásában kezdő Abráékat. Nem fair tehát, hogy vannak csapatok amelyek csak a gyenge változattal találkoztak a szezonban. Ezúttal tudnám értékelni, ha a PL hallgatna Wengerre (még akkor is, ha a Levy-érában volt a mi házunk táján is téli játékos-vándorlás), de kétlem, hogy bármi is megváltozna a közeljövőben. Alább rövidre szabott beharangozó.Azon kaptam magam, hogy mai ellenfelünk vadiúj szerzeményei kapcsán egyetértésben vagyok Wengerrel a téli átigazolási ablakot illetően. A vénasszony a gúnárok legeltetése közben szakított némi időt egy kis hőzöngésre, mondván nem igazán fair, hogy egy klub jelentős részben megváltozott erejű kerettel vigye végig az őszi és a tavaszi szezonfelet, és jobb lenne, ha max. kettő új játékos igazolását engedélyezné a Liga év közben. Igazat kell, hogy adjak neki. Mi is az ami nem fair a dologban? Nos az, hogy az Everton és a ManU mindkét 'Castle elleni bajnokiját letudta anélkül, hogy a Debuchy, Sissoko, Gouffran, Yanga-Mbiwa, Haidara ötösfogattal szembe kellett volna néznie. Öt darab francia válogatott játékosról van szó (ketten közülük eddig "csak" korosztályos válogatottak). Velük radikálisan javult a 'Castle játéka - és ez az eredményekben is azonnal lecsapódott. Amíg az őszi Toon méltán sodródott a kieső helyek közelébe, addig a felturbózott tavaszi Szarkaraj teljesen megérdemelten verte a legerősebb felállásában kezdő Abráékat. Nem fair tehát, hogy vannak csapatok amelyek csak a gyenge változattal találkoztak a szezonban. Ezúttal tudnám értékelni, ha a PL hallgatna Wengerre (még akkor is, ha a Levy-érában volt a mi házunk táján is téli játékos-vándorlás), de kétlem, hogy bármi is megváltozna a közeljövőben. Alább rövidre szabott beharangozó.

Tartok ettől a mostani Newcastle-től. Nagyon jól fociztak Abra csapata ellen - nemcsak eredményes volt a támadójátékuk, hanem tetszetős és felettébb kreatív is. Korai még talán kijelenteni, hogy Sissoko az év egyik legzseniálisabb igazolása, de annyit kockázat nélkül állíthatunk, hogy nagyon gyorsan felvette a ritmust. Baromi erős a középpálya és Cissé relatíve rosszabb formáját elég könnyen ellensúlyozzák Cabaye-ék.

CSAPATHÍREK

Adebayor remélhetőleg már Londonban van... Kapott pár nap extra pihenőt az ANK negyeddöntője után, amit valszeg közszerepléssel töltött Togóban (élő legenda otthon, és elvárják tőle, hogy évente párszor meglátogasson pár kórházat és gyermekotthont). Elvileg a csütörtöki edzésre már vissza kellett volna érnie, de az sem 100%, hogy a péntekire beért időben. Sanszos, hogy sokat kivett belőle az utazás és az ANK rendhagyó módon fogalmatlan bírói (tisztelet a kivételnek) által okozott idegfeszültség. Ráadásul olyan jó 30 fokos napsugárfürdőből érkezik majd a szürke latyaktengerbe - így belecsöppenni egy PL-meccs kellős közepébe magában hordozza egy esetleges sérülés rémét is, ami JD kihullásával eléggé szarul érintené a társaságot. Mindennek ellenére a kezdőbe várom. Holtby hazai bemutatkozása is érik. Hátul Gallas-t kezdetném Vertonghen mellett.

Lloris

Walker - Gallas/Dawson - Vertonghen - Assou-Ekotto

Parker - Dembélé

Lennon - Holtby - Bale

Adebayor*/Dempsey.

A csatár mögött azt várom, hogy Holtby és Bale dinamikusan fogják váltogatni a pozícióikat. De azért remélem a wales-itől láthatunk majd egy kis varázslatot a partvonal mellett is. Dempsey játéka nemcsak Ade helyén elképzelhető, hanem Holtby posztján is.

*BREAKING TEAM NEWS: Adebayor a padon kezd.

ŐK

Danny Simpson alaposan kiütötte magát hétvégén. Azaz a szája széléből szivárgó vér alapján valószínű, hogy besegítettek neki. A lábujja is eltört tehát lehet, hogy a járdaszegélyen sikerült megbosszulnia a megpróbáltatásait. Mondjuk annyira nem fog hiányozni Pardew csapatából, hiszen Santon és Debuchy is ott van jobbhátvédnek. Ben Arfa és Ryan Taylor fontos hiányzók, rajtuk kívül még Tioté játéka kérdéses - az Elefántok hatalmas meglepetésre kiestek az ANK negyeddöntőjében, de a 'Castle középpályás szalagjait még tesztelni kell a meccs előtt. Rajtuk kívül a nagyágyúk mint készen állnak a Lane ostromára. Coloccinit valahogy rábeszélték vagy kényszerítették, hogy a nyárig még maradjon Angliában (valami családi gond miatt akart távozni), így a hátvédsorral sincs komolyabb gond - pláne, hogy más Stephen Taylor is felépült. Régóta a bögyömben van Taylor, mert alattomos egy focista, de kifejezetten jó középhátvéd. Tavaly ilyenkor 5-0-ra aláztuk őket a Lane-en, akkor többek között Cabaye és Tioté is sérült volt - ellenben a csatársorban még ott ólálkodott Ba is.

MILESZ?

Fogalmam nincs mire számíthatunk a vendégektől. Teljesen megújult Pardew csapata, nagyon megerősödtek, és az újonnan érkező minőségi játékosok a régieket is magukkal rántották fölfelé. A Chelsea ellen nagyon jól működött a játékuk - bár nyilván a közönség is hozzátette a magáét a sikerhez. Nekünk is jó lenne kihasználni a Lane hangulatát - már egy ideje nagyon visszafogott focit mutatunk - az egyetlen közelmúltbeli kivétel a ManU elleni meccs. Az volt az eddigi egyetlen hazai bajnokunk 2013-ban - remélem, hogy a 'Castle ellen megint a jobbik arcunkat mutatjuk. Persze ez nagyban függ Adebayor állapotától is. Dempsey nem középcsatár, Bale is inkább némileg hátrább vonva próbálkozott eddig ha középen találta magát. Úgyhogy Adénak jelenleg nincs érdemi alternatívája. Persze meg lehet oldani a három pontot akkor is ha a togói nem igazán használható, de bonyolult affér lesz. Szerintem az az egy óra amit kap majd Manu elég lesz két gólra, onnan meg valahogy kihúzzuk 2-1-re. A három ponttal időlegesen feljöhetnénk a harmadik helyre...

COME ON YOU SPUUURRRRSSSSSSS!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik