Rotációs kupa, 3. forduló: Villa-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.09.24. 19:09
AVB teljesen kiakadt az FA-re mióta kiderült, hogy a vasárnapi bajnokinkra rászerveztek egy keddi Ligakupa-meccset. Múlt héten minden interjúja...

AVB teljesen kiakadt az FA-re mióta kiderült, hogy a vasárnapi bajnokinkra rászerveztek egy keddi Ligakupa-meccset. Múlt héten minden interjúja alkalmával kiemelte, hogy az időbeosztással szerinte versenyhátrányba hoztak egy csomó csapatot, köztük a Tottenham-et. (A teljesség kedvéért velük cseszett még ki a szövetség: Cardiff, ManCity, Wigan.) A második napon hatványozottan nagyobb a húzódás és szakadás veszélye, mintha lenne egy extra nap a meccsek között. Így ha a vasárnap pályára lépő játékosok közül bármelyik csapat pályára akar küldeni valakit, akkor különleges kockázatnak teszi ki az illető(ke)t. Márpedig olyan keretünk még nekünk sincs, hogy totál lecseréljük a tizenegyünket. No meg persze nem küldhetünk pályára olyan csapatot sem, amelyik eleve vereségre van ítélve. Tehát valóban kibabráltak velünk. (De talán még jobban a sokkal szűkebb kerettel gazdálkodó Cardiffal és Wigan-nel.) Egyébként az ok, amiért előrehozták a meccsünket a következő: három meccset is rendeznek a fordulóban Birmingham városában és a helyi rendőrség nem tudott volna megbirkózni mindegyik biztosításával egy napon. A másik két meccs a Birmingham-Swansea és a West Brom-Arse: ezek közül az elsőn a Swansea szintén vasárnap lépett pályára, az utóbbin azonban mindkét fél szombaton játszott bajnokit, tehát sokkolóan egyszerű lett volna kiválasztani, hogy melyik meccset tegyék keddre.AVB teljesen kiakadt az FA-re mióta kiderült, hogy a vasárnapi bajnokinkra rászerveztek egy keddi Ligakupa-meccset. Múlt héten minden interjúja alkalmával kiemelte, hogy az időbeosztással szerinte versenyhátrányba hoztak egy csomó csapatot, köztük a Tottenham-et. (A teljesség kedvéért velük cseszett még ki a szövetség: Cardiff, ManCity, Wigan.) A második napon hatványozottan nagyobb a húzódás és szakadás veszélye, mintha lenne egy extra nap a meccsek között. Így ha a vasárnap pályára lépő játékosok közül bármelyik csapat pályára akar küldeni valakit, akkor különleges kockázatnak teszi ki az illető(ke)t. Márpedig olyan keretünk még nekünk sincs, hogy totál lecseréljük a tizenegyünket. No meg persze nem küldhetünk pályára olyan csapatot sem, amelyik eleve vereségre van ítélve. Tehát valóban kibabráltak velünk. (De talán még jobban a sokkal szűkebb kerettel gazdálkodó Cardiffal és Wigan-nel.) Egyébként az ok, amiért előrehozták a meccsünket a következő: három meccset is rendeznek a fordulóban Birmingham városában és a helyi rendőrség nem tudott volna megbirkózni mindegyik biztosításával egy napon. A másik két meccs a Birmingham-Swansea és a West Brom-Arse: ezek közül az elsőn a Swansea szintén vasárnap lépett pályára, az utóbbin azonban mindkét fél szombaton játszott bajnokit, tehát sokkolóan egyszerű lett volna kiválasztani, hogy melyik meccset tegyék keddre.

CSAPATHÍREK

Defoe, Rose, Capoue, Kaboul, Lennon és Chadli teszik ki a sérültek listáját. Már ha hiszünk a physioroom.com-nak. Mert a Klub honlapjára kitett előzetesben most kivételesen nem adtak ilyen jellegű tájékoztatást. Mindezt figyelembe véve a következő kezdőt látom sanszosnak:

Friedel

Naughton - Chiriches - Dawson - Fryers

Sandro - Holtby

Lamela - Gylfi - Townsend

Kane/Ade?

Friedel visszatérhet legutóbbi klubját kísérteni, Naughton visszatérhet a posztjára. Chiriches számára tökéletes alkalom a bemutatkozásra, Dawsonnak nem nagyon van alternatívája, max Jan vagy Fryers - de akkor meg ki lesz balhátvéd? Szóba jöhetne még Kevin Stewart, de elég nagy kib@szás lenne Vladdal szemben, ha egy tizenéves oldalán kellene debütálnia. Sandro helye atombiztos, mellette azonban fogalmam sincs ki kezdhet. Talán Holtby, bár őt inkább a csatár mögött nézném szívesebben - Siggy és a német föntebb jelölt pozícióit tehát akár fel is cserélhetjük. Lamela és Townsend szerintem különösebb probléma nélkül megoldják majd a széleket, előre pedig Defoe kiesésével Harry Kane a legsanszosabb jelentkező. Optimális esetben Adebayor is számításba jöhetne, de nagy a bizonytalanság jelenleg a sorsa körül. Legígéretesebb tini támadóink szereplésére is van némi esély (elsősorban Dombaxe, Coulthirst vagy McEvoy jöhez számításba).

A román Becks és Posh bevonul Londonba.

VILLA

A Villa is jó mély pöcegödörben van sérülések ügyében. Kábé egy tucat körül járnak jelenleg. Köztük van Benteke, Agbonlahor, Delph, Luna és Ciaran Clark is. Ez azért erősen növeli az esélyeinket - még akkor is, ha nálunk is totál felforgatott csapat fog minden bizonnyal pályára lépni. A hazai pálya nem feltétlenül jelent előnyt ellenünk, hiszen AVB alatt olyan vendégek vagyunk, mint Árpád apánk a kalandozó magyarjai.

MILESZ?

Az előérzetem az, hogy tizenegyesekkel dől majd el a továbbjutás, de a hosszabbításban szinte biztos vagyok. Egyik csapatnak sem hiányzik most ez, de félek, hogy ez lesz a vége. Az sem esélytelen, hogy visszafogottan eseménydús, gólnélküli 120 percet kell majd végigszenvednünk. Mindkét csapat erősen foghíjas lesz, ráadásul a Villának alighanem rémálmai vannak a Ligakupával kapcsolatban a Bradford City elleni szénné égés óta. De azért senkit sem akarok lebeszélni a meccsnézésről (én tuti nem hagyom ki), pláne, hogy ritkán találom el a játék képét (ajánlom mindenki figyelmébe a NLD előtti várakozásaimat - közönség-szórakoztató előadást vártam, és a szezon eddigi legrosszabb meccse lett volna, ha Csozé nem költözik Londonba). Szóval a megérzésem 0-0 és továbbjutás a tiziket követően. A tippem ellenben 1-0 ide, Holtby góljával.

COME ON YOU SPUUUUUURRRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik