Manchester United-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.12.31. 13:12
Elég korán érkezik Sherwood számára az első, masszív pofonnal kecsegtető próbatétel. Ha eltekintünk attól az anomáliától, hogy az utóbbi...

Elég korán érkezik Sherwood számára az első, masszív pofonnal kecsegtető próbatétel. Ha eltekintünk attól az anomáliától, hogy az utóbbi három United elleni bajnokinkon vereség nélkül állunk, akkor nem sok kapaszkodót találhatunk sorvadozó optimizmusunk számára. Vannak sérültek itt is, ott is, de azért nálunk komolyabb bajok adódhatnak ezek következményeként. A hazaiaknál minden bizonnyal visszatérhet Rooney és RvP is, extra bónuszként pedig Fellaini továbbra sem játszhat. Rafael azért hiányozni fog, és a jelenleg szintén maródi Phil Jones is játszott már ellenünk jól védekező középpályást. Mi viszont még mindig ott tartunk, hogy kénytelenek vagyunk a Dawson-Vlad kettőssel kezdeni védelem tengelyében. Hatalmas szerencse, hogy Daws ebben a szezonban gallonszámra vedeli a Béres-cseppet, mert ha ő is lesérülne, akkor tényleg nem tudom mihez kezdenénk. Vlad esetében is eléggé szar ügy, hogy jóformán még fel sem vette a bajnokság ritmusát, máris a Speciális Angol Ünnepi Focidömping kellős közepébe cseppent, mégpedig a rotációs pihentetés minden esélye nélkül. Mindkettejük esetében vegyük figyelembe, hogy magukra maradtak, előfordulhat hogy korábban fáradnak mint normális esetben.Elég korán érkezik Sherwood számára az első, masszív pofonnal kecsegtető próbatétel. Ha eltekintünk attól az anomáliától, hogy az utóbbi három United elleni bajnokinkon vereség nélkül állunk, akkor nem sok kapaszkodót találhatunk sorvadozó optimizmusunk számára. Vannak sérültek itt is, ott is, de azért nálunk komolyabb bajok adódhatnak ezek következményeként. A hazaiaknál minden bizonnyal visszatérhet Rooney és RvP is, extra bónuszként pedig Fellaini továbbra sem játszhat. Rafael azért hiányozni fog, és a jelenleg szintén maródi Phil Jones is játszott már ellenünk jól védekező középpályást. Mi viszont még mindig ott tartunk, hogy kénytelenek vagyunk a Dawson-Vlad kettőssel kezdeni védelem tengelyében. Hatalmas szerencse, hogy Daws ebben a szezonban gallonszámra vedeli a Béres-cseppet, mert ha ő is lesérülne, akkor tényleg nem tudom mihez kezdenénk. Vlad esetében is eléggé szar ügy, hogy jóformán még fel sem vette a bajnokság ritmusát, máris a Speciális Angol Ünnepi Focidömping kellős közepébe cseppent, mégpedig a rotációs pihentetés minden esélye nélkül. Mindkettejük esetében vegyük figyelembe, hogy magukra maradtak, előfordulhat hogy korábban fáradnak mint normális esetben.

A ManU otthonában amúgy is elég gyakran fordul elő a látogatóba érkező csapatok hátsó alakzatával, hogy holdkórosnak tűnnek. Ehhez csupán annyi szükséges, hogy Rooney épp a jól érezze magát, mert az echte angol foci jelenlegi egyetlen szupersztárja valóban képes egyedül is meghatározni egy meccs hangulatát. Ellenünk meg pláne imád igazi vezérként focizni. Emlékezhetünk a tavalyi 3-2-es győzelmünkre, ahol a 2-0-ás, csodás első félidő után SAF becserélte Wayne-t, aki azonnal leosztott egy kihagyhatatlan gólpasszt, és onnantól kábé egyszer tudtunk kijönni a tizenhatosunk elől. Aztán a pár héttel ezelőtti hazai 2-2-n is ő volt, aki a hátán vitte a csapatát. Hát most is meg fog vele gyűlni a bajunk. Akkor is, ha valóban volt egy kicsi sérülése a Norwich ellen - bár lehet, hogy ez csak amolyan SAF-os kakikavarás volt Moyes részéről. És akkor még nem is beszéltünk RvP-ről, aki szintén tud tarthatatlanul focizni, ha épp van hozzá kedve. Nem irigylem a védőinket, na.

Minden adva van egy igazi, az AVB vesztét okozókéhoz hasonlóan ikonikus vereség beszerzéséhez tehát. Sherwood nem fog most sem a védekezésre építeni, ez biztos. Ami akár jó jel is lehet, hiszen a legnagyobb idei pofonok idején nem volt kifejezetten bátor a felállásunk. Ebben biztos lesz némi változás. De azért remélem nem veszti el a fejét Tim barátunk - Paulinho és Sandro hiányában mindenképp muszáj lesz Capoue-t a kezdőbe jelölni, mert még a West Brom ellen is totális átjáróház volt a középpályánk a valódi védekező középpályás hiányában. Mellette Dembélé maradhat, és most sem venném ki Eriksent a kezdőből, annak ellenére, hogy elég gyéren muzsikált a Stoke ellen. Különösen a pontrúgásai voltak felháborítóan szarok - ami számomra nagy meglepetés volt, különösen azután, hogy a WBA ellen szinte minden szöglete veszélyes volt (meg a gólja sem volt csúnya).

Walker visszatérhet, és elvileg Rose sincs a sérültek listáján. Egyébként meglepően jól teljesített a két helyettes vasárnap - még akkor is, ha a Stoke kritikán alulit mutatott előrejátékban. Naughton és Fryers is adott egészen jó passzokat, íveléseket a támadóharmadban, több olyan komoly helyzetünk is volt, ami részben, vagy egészében tőlük indult. De a ManU ellen visszatérnék mindenképp a frissebb, alap kezdő duóhoz. Előttük Lennont és Lamelát látnám legszívesebben, de ez csak akkor lenne lehetséges, ha 4-4-2 helyett visszatérnénk a 4-2-3-1-re. Ami végül is nem lenne alapból elvetendő ötlet.

Capoue Dembélé Capoue Dembélé

Lennon Eriksen Lamela VS Lennon Eriksen

Adebayor. Soldado Adebayor.

Mindkettőről meg lehetne győzni. Nehéz döntés lesz Sherwood számára is. Az emberanyag is változhat persze - könnyen érezheti kitolásnak Holtby, Siggy és Defoe is, ha nem kap helyet a kezdőben. A védelemben nincs komoly dilemma, Lloris előtt Walker, Daws, Vlad és Rose - esetleg utóbbi elégtelen egészségi állapota esetén Zeki vagy a másik Kyle játszhat. A csatársorban nálam Ade az egyetlen biztos pont jelenleg, de ha neadjisten maradunk a 4-4-2-nél, akkor remélem Soldado lesz a párja.

MILESZ?

Háááát... A ManU hatalmas formában van: az utóbbi hat tétmeccsből hat győzelem. Legutóbb a két sztárcsatár nélkül nyertek idegenben. Mi még nem találkoztunk igazán erős, jó formában lévő ellenféllel, de már így is meggyűlt a bajunk a WBA és a West Ham ellen is - sőt a Soton is szorongatta a nyakunkat. Minden azt mondatja velem, hogy verést fogunk kapni, és nem is feltétlenül kicsit. Tippelni azonban sosem tippelnék ilyet. A ManU ellen immár két éve nem ítéltek tizenegyest, így pusztán statisztikai alapon büntető-fesztivált várok Soldado mesterhármassal és Rooney duplával, amivel 3-2-re behúzzuk a meccset. Öt tizi még úgy sem volt egy meccsen tudtommal.

GIF-BEN MONDOM EL

A Stoke ellen akadt pár emlékezetes momentum, amiket GIF-ekben is megörökített nekünk a net jóindulatú népe. Előtte azonban még emlékezzünk meg Soldado teljesítményéről, mert kissé igazságtalannak érzem, hogy az jusson eszünkbe róla, hogy kihagyott egy 100%-os és egy 75%-os helyzetet, illetve, hogy már megint "csak" a tizenegyes pontról volt eredményes. 1. A tizi előtt ő adta azt a mértani pontosságú labdát Adénak; 2. Dembélé gólja előtt is tőle került a belgához a labda (bár azt nem nem nevezném gólpassznak); 3. Lennont is ő játszotta be a harmadik gól előtt (Ade belekapott a labdába, de ez nálam bőven Roberto asszisztja volt). Szóval mindhárom gólunkban központi szerepet játszott - ez nem menti fel ugyan a kihagyott ziccerek miatt kapott kritika alól, de mindenképp árnyalja egy kicsit a képet.

Sosem vesztettünk úgy meccset, hogy Azza gólt szerzett. Ez 29 találkozót jelent.

A Bale-féle egyéni gyakorlat.

Na, és a gólok után a Paulinho-show néhány momentuma - amit hőn megvetett régi ismerősünk Charlie Adam szakított félbe egy szokásos, teljességgel megtorlatlanul maradt testi sértéssel. A Daily Telegraph szerint a Klub komolyan gondolkodik azon, hogy jelentse az esetet az FA-nél. Amúgy Adam szégyenteljes viselkedését ne kenjük a Stoke-ra és Mark Hughes-ra. Bale-t egyszer a Blackpool, egyszer a Liverpool focistájaként rúgta le, úgy hogy Gareth hetekig, hónapokig lábadozott. Egyébként a MOTD összefoglalóban meg sem említették az Adam-Paulinho esetet - hiszen brit játékos rúgott le külföldit. És a brit játékos nem Joey Barton volt.

Ez valami egészen nevetségesen űberklassz passz volt. Gólt érdemelt.

Elkel az esernyő Angliában.

COME ON YOU SPUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!!!!!

U.i.: Boldog Új Évet Mindenkinek! Lehet jobban kezdeni az évet egy idegenbeli Spurs-győzelemnél, ráadásul a ManU ellen? Rosszabbul biztosan, az tuti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik