Egy pont plusz, vagy két pont mínusz? Tottenham 1-1 ManU

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.01.21. 17:01
A fenti kérdést nehéz eldönteni, de mindenképp nagyon fontos pontot szereztünk a bajnoki cím legfőbb várományosa ellen vasárnap. Nem lehet a...

A fenti kérdést nehéz eldönteni, de mindenképp nagyon fontos pontot szereztünk a bajnoki cím legfőbb várományosa ellen vasárnap. Nem lehet a gólkülönbségre hagyatkozni a végelszámolásnál (főleg, ha a Wenger-brigád marad a leg- komolyabb kihívónk), így ez az extra egy pont aranyat érhet. A meccs nagy részében pöpecül működött AVB taktikája, uraltuk a játékot, és némi szerencsénk is volt, hogy a ManU csak egyszer tudott profitálni a kontráiból. Az Opta számlálója szerint 25-5 volt a kapuralövések aránya a javunkra, ennek alapján túlzás nélkül állíthatjuk, hogy domináltuk a bajnokjelöltet. A játék minőségét sokszor látványosan befolyásolta a hóesés, de a körülményekhez képest nem volt rossz meccs, az izgalmakra meg pláne nem panaszkodhattunk. Alább AVB megkövetése, Lennon dicshimnusza és egy archív Parker fotográfia.A fenti kérdést nehéz eldönteni, de mindenképp nagyon fontos pontot szereztünk a bajnoki cím legfőbb várományosa ellen vasárnap. Nem lehet a gólkülönbségre hagyatkozni a végelszámolásnál (főleg, ha a Wenger-brigád marad a leg- komolyabb kihívónk), így ez az extra egy pont aranyat érhet. A meccs nagy részében pöpecül működött AVB taktikája, uraltuk a játékot, és némi szerencsénk is volt, hogy a ManU csak egyszer tudott profitálni a kontráiból. Az Opta számlálója szerint 25-5 volt a kapuralövések aránya a javunkra, ennek alapján túlzás nélkül állíthatjuk, hogy domináltuk a bajnokjelöltet. A játék minőségét sokszor látványosan befolyásolta a hóesés, de a körülményekhez képest nem volt rossz meccs, az izgalmakra meg pláne nem panaszkodhattunk. Alább AVB megkövetése, Lennon dicshimnusza és egy archív Parker fotográfia.

AVB

Ahogy már fenn is említettem nagyon jól kitalálta ezt a meccset. Kisebb idegösszeroppanást kaptam, amikor megláttam Vertonghen nevét a cserék között, de most már magam sem tudom, hogyan gondolhattam komolyan egy percig is, hogy nem kényszerű (vagy legalábbis felelősségteljesen óvatos) volt ez a húzás. Jan hosszú távú egészsége igenis fontosabb a ManU elleni rangadó végkimenetelénél. Ráadásul végülis nem a védelmünk gyengeségein múlt a három pont, hanem a rossz helyzetkihasználásunkon. Nem tudom mennyire volt tudatos a vendégek részéről a passzív hozzáállás, de nyilván benne volt ebben Parkerék szüntelen csúszás-mászása is.

Persze a ManU gólját nagyon buta védekezés előzte meg, amit talán egy Vertonghen lélekjelenlétével és vezető kvalitásaival bíró középhátvéddel a védelem szívében meg lehetett volna akadályozni. No meg az is igaz, hogy Caulker eléggé fölöslegesen összehozott egy potenciálisan mindent eldöntő tizenegyest, amit szerencsénkre Foy bíró nem adott meg - tehát vékony az a vonal ami elválasztja a sikert a kudarctól. De egyrészt lehet, hogy Caulker akkor is kezd (Dawson helyett), ha Vertonghen egészséges, másrészt Stevennek köszönhetjük, hogy az egyenlítő gólunk előtt de Gea csak Lennon elé tudta kipaskolni a beadást. Harmadrészt egy gólt be lehet szedni a United-től.

Szt. Benoit ruhát oszt a didergő népnek

AVB egy potenciálisan nyerő húzására Jamie Redknapp hívta fel a figyelmemet (tévén keresztül, nem személyesen...), aki megemlítette, hogy Naughton ugyan nagyon kompetensen játszott, de mégis fontos volt Assou-Ekotto behozatala, hiszen a kameruni érkezése előtt egy jobblábas játékos segítette a támadásainkat a bal oldalon. Így beadások előtt meg kellett állnia és áttennie a labdát a jobb lábára - ezzel (Naughton önhibáján kívül) ütemet vesztettünk. Assou-Ekotto ellenben elvileg futás közben oszthatta a labdákat. Elvileg. Mert olyan sok jó megmozdulást nem láthattunk tőle, sőt, hátul néhány necces szitut is eredményezett Benny rozsdássága. De ettől még tény a tény, hogy Assou-Ekotto hosszú sarok felé küldött beadása vezetett az egyenlítésünkhöz. Tehát újfent well done, André!

LENNON

Azza megint kitett magáért - szükség is volt rá, mert Bale-re megint ketten-hárman figyeltek egész meccsen. Még mindig azt érzem vele kapcsolatban, hogy nem próbálkozik elég gyakran az egy az egyben történő labdavezetéssel. Legtöbbször csak szabálytalanul, sokszor sárga ellenében tudják csak megállítani. De őszintén szólva talán ő az a játékos aki legkeményebben dolgozik. A védekezés szempontjából épp annyira meghatározó, mint a támadásépítésben, hatalmas érték a csapat számára. Ahogy a második félidő hajrájába fordulva állva hagyta Evrát a felezővonalnál, az valami csodálatos volt - mint ahogy a tökéletes ütemben Defoe elé tálalt gólpassz is, már akkor egyenlítenünk kellett volna. Szerencsére Azza a legutolsó percig koncentrált, és de Gea egyetlen hibáját megbüntette azzal a pontos középre gurítással. Nagyszerű teljesítmény volt, Man of The Match, utcahosszal. (Ja, és ahogy dunga megemlítette a kommentek között: Lennon újra bizonyította, hogy nem éri meg lecserélni a hajrára.)

Evra a farvizen

VÉDELEM

Nagyon féltem a színangol hátvédsortól. És nagyon meg vagyok könnyebbülve, hogy egyetlen kapott góllal lehozták a meccset. Mind a négyen vétettek komoly hibát - Walker, Dawson és Naughton az első gólnál, Caulker pedig a megúszott tizinél. De összességében nem szerepeltek le. A végén pedig a még pályán lévők mind a United tizenhatosán belül növelték a népsűrűséget, tehát komoly szerepet vállaltak az egyenlítésben. Caulker volt az aki felugrott Benny beadásáért Vidiccsel és de Geával, Dawson pedig középen helyezkedett Lennon bepasszolt labdájánál. A United ellen az egy bekapott gól majdnem felér egy clean sheet-tel - szóval még akkor is jár némi dicséret a hátvédeknek, ha vasárnap önmagához képest eléggé halványan teljesített Fergie csapata.

Három legyet egy csapásra - Evra, Lennon, labda... na, jó az utóbbiban nem vagyok biztos

PARKER-DEMBÉLÉ

Eléggé biztatóan működött a kettősük, ha mindketten egészségesek maradnak, akkor ebben a csapatrészben nem lesz problémánk. Scottie a United-gólnál nem tudott közel férkőzni Cleverley-hez, de ő kábé a harmadik-negyedik ember volt akinek figyelnie kellett volna a srácra. Naughton és Bale is el volt veszve éppen valahol, tehát nagyon szigorú lenne épp Parkert elővenni. Még mindig nem 100%-os az erőnléte - ezért is jött a hajrára Huddlestone, - de ahogy egyre inkább belerázódik egyre kombatívabb lesz a középpályánk Sandro nélkül is. Jó az öreg a háznál. Dembélé is példamutatóan küzdött végig - volt egy egészen hihetetlen cselsorozata a tizenhatos sarkánál aminek a végén tökéletesen játszott a berobbanó Dempsey-hez. A szezon egyik legszebb gólja lett volna, ha Clinton kicsit helyezni tudja a labdát és nem ad esélyt de Geá-nak a bravúrra. (Ez szerintem bravúr volt, ellentétben a Bale lövésénél bemutatott blokkal - arról nem igazán tehetett a spanyol.)

Scottie a II. vh után a berlini válság idején csokoládét szórt gépével a ny-berlini gyerekeknek

DEFOE, DEMPSEY

Ha már támadók... erős kritika, hogy a meccs közbeni vérforraló ziccerpocséklás közepette még ezt a formán kívüli Adebayort is hiányoltam. Defoe-val komoly problémák vannak - a legutóbbi nyolc meccsén egyetlen gólt szerzett, holott rendre ziccerbe hozzák a társak legalább félidőnként egyszer. AVB bizalma nagyon jót tett neki a szezon első felében, ám azóta kicsit visszaütött a konkurencia hiánya. Dempsey-nek is lettek volna álmatlan éjszakái bőven, ha Lennon nem ad neki esélyt arra, hogy kihúzza magát, és a csapatot a slamasztikából. A góljánál nagyon ügyesen tette, hogy nem belebikázott a labdába, hanem elgurította a sarokba - bár lehet, hogy inkább volt ez ösztönös mozdulat, mint tudatos döntés. Mindenesetre a United ellen jól megy a texas-i dr. House-hasonmásnak mióta hozzánk igazolt - két meccs, két gól és három pont, amit ezen góloknak köszönhetünk.

Dawson ordítva kéri a labdát, kap a nyakába két védőt, Clintet felszabadítva

SUMMA SUMMARUM

Helytálltunk, domináltuk a listavezetőt, gólokkal nyerhettünk volna. Ezzel együtt, ha a Caulker-Rooney esetet jól ítélik meg a bírók, akkor valszeg szopás lett volna a vége. Ugyanez a partjelző egyébként az első félidőben beintette lesnek, amikor Defoe rástartolt a Lennon lövése utáni kipattanóra - JD nem volt lesen, és ha nem bénázza el a helyzetet érvénytelenítették volna a gólt. Tehát inkább van szó inkompetenciáról, mintsem részrehajlásról. Egyenlőre úgy tűnik, hogy a csapat nemcsak Sandro sérülését tudja elviselni a ManU ellen, hanem ezzel párhuzamosan Vertonghen hiányát is. Nem gondoltam volna.

Sokunkban felmerült a kérdés, hogy miért nem tudtuk ugyanezt a teljesítményt nyújtani a Loftus Road-on... nos, a QPR nagyon jól játszott, a ManU pedig eléggé ramatyul, ráadásul múlt héten 'arry-ék közvetlenül egy Chelsea elleni idegenbeli győzelem önbizalom-hullámán szörföztek. No meg nekik van egy Júlio César nevezetű, nem csak a nevében félistenekre hajazó kapusuk. De elfogadom, hogy ez csak részben nyújthat magyarázatot, hiszen 'arry csapata jóval gyengébb erőkből áll.

Mindenesetre itt a MOTD összefoglalója. Ahogy már WonderWoman_ megjegyezte, az analizálgatás alatt szinte csak a tizenegyes szituációra koncentráltak a szakértők. De azért itt-ott találhatunk érdekes meglátásokat is.

COME ON YOU SPUUUURRRRRRSSSSSSS!!!!!!!!!

Bónusz GIF:

Gareth őrangyalai - egy hatéves kislány, egy nyugdíjas (az első sorban, ugrásra készen) és Tom Cleverley

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik