Xabi Alonso a BL-döntő legmenőbb arca, pedig pályára sem lépett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 08:24
Ki ne tudná, szombat este az Atlético Madridot hosszabbításban 4–1-re legyőző Real Madrid hódította el a 2013–2014-es Bajnokok Ligája serleget, ezzel begyűjtve a klub történetének 10. BEK/BL-trófeáját. A döntő főszereplői a Godín fejesénél nagyot hibázó Casillas, a királyiak gólszerzői, de legfőképp a 93. percben egyenlítő Sergio Ramos voltak. A finálé legmenőbb arca azonban egyértelműen Xabi Alonso, aki sárga lapos eltiltása miatt pályára sem léphetett. Mutatjuk miért.

Már a belépő is emlékezetes volt. A bemelegítés előtt a lisszaboni Estádio da Luz gyepére érkező baszk macsó precízen ráöntött öltönyében, filmsztárokat megszégyenítő lazasággal viselt napszemüvegében, telefonnal és kávéval a kezében olyan magabiztosságot és hűvösséget árasztott, hogy közvetlen környezetének még a lélegzete is akadozott.

Hallo! Itt Xabi „a nevem Bond” Alonso (Forrás: Twitter)
Hallo! Itt Xabi „a nevem Bond” Alonso (Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)

Még mindig a meccs előtt járunk. A kávétól bepörgött Xabi fogta magát és felugrott a brit ITV kihelyezett stúdiójába, hogy köszöntse a szakértőként meghívott Steven Gerrardot, korábbi liverpooli csapattársát. Ahogy egy baráthoz és egy úriemberhez illik.

Alonso és Gerrard pacsiznak (Forrás: Twitter)
Alonso és Gerrard pacsiznak (Forrás: Twitter)

Itt persze nem volt vége a műsornak. Elkezdődött a finálé, Xabi Alonso a Real sérültjei mellett a lelátón foglalt helyet. Már az első perctől együtt élt a játékkal, ezt Garteth Bale első kihagyott helyzetét követően észre is vehettük. Majd felrobbant mérgében.

A második félidőben – a hajrához közeledve, hátrányban – Bale újabb helyzetet puskázott el. Erre Xabi Alonso úgy reagálta, hogy nemes egyszerűséggel kiharapta Jesé zakójának válltömését.

(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)

Majd jött Sergio Ramos drámai egyenlítése és a hosszabbítás, amelynek második félidejében Bale már eltalálta a kaput: befejelte a Real Madrid második gólját. Itt érkezett el a BL-finálé talán legjobb pillanata, amikor Xabi Alonso gondolkodás nélkül leugrott a lelátóról és öltönyben sprintelt csapattársaihoz ünnepelni – a szezon gólörömét produkálva.

A kupa átadását követően Alonso a nagy győzelmek után szokásává vált cipős fotójával is jelentkezett, állítása szerint ez volt mind közül a legédesebb.

(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)
És még a gyerekekre is jutott ideje (Fotó: Action Images)
És még a gyerekekre is jutott ideje (Fotó: Action Images)

A Real Madrid történelmet írt 10. BEK/BL-trófeájának elhódításával, de Xabi Alonso is, aki az európai kupafinálék történetének vitathatatlanul legmenőbb eltiltott résztvevője lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik