Törtek az autók, vesztek a jogsik

Vágólapra másolva!
2011.01.17. 11:06
null
Pedig Balotelli már közel volt a célhoz...
Összeállításunkban 11 olyan emlékezetes, illetve sajnálatos eseményt gyűjtöttünk össze, amikor egy-egy sportoló autós balhéval vagy balesettel került az újságok címlapjára. Túlnyomó többségben vannak az ittas és gyorshajtó futballisták, ám az egyik legtragikusabb történet épp egy autóversenyzőé.


1. Diego Maradona ráhajtott a tudósító lábára
A vb-n csapatával csúnyán leszereplő Maradona tavaly májusban épp a 23 fős, végleges dél-afrikai keretet érkezett leadni a szövetség székházába, amikor Minijével rátaposott egy operatőr lábára. Sőt néhány másodpercig nem is hajtott le róla, majd még be is szólt az „áldozatnak”. Az argentinok korábbi kapitánya közismerten nem ápol jó viszonyt a médiamunkásokkal, így akár szándékosságra is gondolhatnánk, ám az „isteni Diego” ezt később tagadta, és közleményben kért elnézést. Maradonának korábban is volt már autós balhéja: 2000-ben Kubában egy busznak hajtott neki.

MARADONA RÁHAJTOTT AZ OPERATŐR LÁBÁRA

2. Djibril Cissé rendőrautóval ütközött

Djibril Cissé 2004-ben került az újságok hasábjaira, amikor a Liverpool labdarúgójaként volt részese egy balesetnek. A francia játékos nem vette észre a megkülönböztető jelzéssel közlekedő rendőrségi járművet, aminek Dodge 4x4-ese látta kárát. Cissét elmondása szerint megrázta az eset, de sértetlenül szállt ki az autójából.

Az a fránya bal oldali közlekedés...
Az a fránya bal oldali közlekedés...

3. Mario Balotelli megérkezett – és tört-zúzott
Az olasz fenegyerek alig néhány héttel azt követően, hogy a Manchester Cityhez igazolt, alaposan összetörte 120 000 font értékű Audi R8-sát, miután belerohant egy BMW-be. „Super Mario” és a baleset másik résztvevője egyaránt sérülések nélkül megúszta az incidenst, így az angol sajtó jóízűen viccelődhetett azzal, hogy valóban nagy durranás volt az üdvöske érkezése.

4. Cristiano Ronaldo ripityára törte a Ferrarit
A labdazsonglőr még manchesteri játékosként edzésre tartva törte össze a felismerhetetlenségig Ferrari 599-esét. Ugyan az alagutat, ahol a baleset történt félpályán le kellett zárni, a portugál mégis időben odaért az edzésre, ugyanis közvetlenül mögötte csapattársa, Edwin van der Sar haladt, aki a helyszíni szemle után elvitte a tréningre Ronaldót. Az aranylabdás játékost az autótörésben szintén jeleskedő Wayne Rooney és Anderson egy gyerekeknek épített Ferrari Pedal gokarttal lepte meg balesete után.

Csoda, hogy Bendtner megúszta
Csoda, hogy Bendtner megúszta

Ronaldóhoz hasonlóan szinte érintetlenül szállt ki pozdorjává tört Aston Martinjából (képünkön) Nicklas Bendtner is, aki aztán jó néhány hétig biciklivel járt a labdás gyakorlásokra.

5. Andersont a kigyulladó autóból húzták ki
A Manchester United labdarúgója augusztus legelején élt túl egy horribilis ütközést, miután ő és további két utastársa Porto mellett balesetet szenvedett gyorshajtást következtében. A Portugáliában térdsérülését kúráló brazil középpályást másodpercekkel azelőtt tudták kihúzni az Audi R8-ból, hogy az lángokba borult.

6. Jermain Pennant Ashley Cole-nak adja ki magát
Pennant 2005-ben került komolyan szembe a hatóságokkal, amikor ittasan lámpaoszlopnak hajtott Mercedesével. A középpályás ráadásul mindezt úgy tette, hogy egy évre szóló, autóvezetéstől való eltiltása volt érvényben, nem volt autóbiztosítása, s helyzetét azzal tetézte, hogy akkori csapattárs-jóbarátjának, Ashley Cole-nak próbálta kiadni magát. A jamaicai ősöktől származó labdarúgót kilencven nap börtönre ítélték, amiből egy hónapot kellett letöltenie, a folytatásban pedig elektronikus jelzővel a karján léphetett csak pályára a bajnokikon.

7. Tony Adams a hanyatlás útján
Az Arsenal korábbi védője először 1990-ben került balhés üggyel a címlapokra, amikor közel otthonához balesetet szenvedett Ford Sierrájával. Adamsnek a megengedettnél huszonhétszer(!) volt magasabb a véralkohol szintje, amiért négy hónap börtönre ítélték, ebből kettőt le is kellett töltenie.

Best olykor stílusosan is megpróbált hódítani
Best olykor stílusosan is megpróbált hódítani

8. George Best bedutyizta magát karácsonyra
George Best pályafutása után, 1984-ben, amikor az újságok már nem zseniális megoldásaitól, hanem balhéitól és alkoholizmusától voltak hangosak, három hónapos börtönbüntetést kapott, miután ittasan vezetett és erőszakkal ellenállt a rendőröknek. Miután nem tudta kifizetni az óvadékot, 1984 karácsonyát a rács mögött töltötte.

9. Didi Hamann-nak könnyítenie kellett
A liverpoolos Dieter Hamann amennyire nyugodt volt a pályán, annyira fékezhetetlen autójába ülve. A 2006–2007-es szezonban kétszer is szembe került a rendőrséggel: előbb egy Halloween-napi ünnepség után vették el fél évre a jogosítványát, mert ittasan vezetett és megpróbálta félrevezetni a hatóságokat (már az első keresztkérdés után lebukott, olyan bárra hivatkozott, amely három órával korábban bezárt), majd pár hónappal később – ismét ittasan – gyorshajtáson érték. Hamann utólag azzal magyarázta sietségét, hogy már nagyon kellett pisilnie.

Moroso: az autó volt élete és halála
Moroso: az autó volt élete és halála

10. Rob Moroso nem tudta bevenni a kanyart
Összeállításunk egyetlen nem futballista tagja, de kétségkívül az egyik legtragikusabb sorsú alakja. A NASCAR Nationwide bajnokságának 1989-es győztese 1990. szeptember 30-án hunyt el az amerikai közvéleményt mélyen megrázó módon. A korábban már többször gyorshajtáson ért autóversenyző mintegy 120 km/h sebességgel próbált bevenni egy kanyart, amelyben 55 km/h-s korlátozás volt érvényben, ám elveszítette uralmát a jármű felett, és utastársához hasonlóan életét veszítette. Az év végén posztumusz ő kapta a NASCAR-sorozat legjobb újoncának járó díjat.

11. Luke McCormick egy család életét és saját pályafutását tette tönkre
Kevés annyira utált játékos van a labdarúgás történetében, mint Luke McCormick. A másodosztályú Plymouth korábbi futballistája 2008-ban két gyermek halálát okozta azzal, hogy Range Roverével ittasan vezetve nekiütközött egy szabályosan haladó Toyota Previának. A silverstone-i Renault World Series futamra tartó család tizenöt és nyolc éves tagja nem élte túl a balesetet, a brit közvélemény pedig egyhangúlag követelt elégtételt. A 25 éves kapus pályafutása a hét év, négy hónapos börtönbüntetést jelentő ítélettel ért véget.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik