Saját szurkolóik támadtak a Palmeiras futballistáira

Vágólapra másolva!
2013.03.08. 11:45
Miután a Palmeiras 1–0-ra kikapott az argentin Tigrétől a Libertadores-kupa csoportkörének csütörtöki játéknapján, a brazil klub szurkolói mérgükben rátámadtak a játékosokra a Buenos Aires-i repülőtéren. A kapus, Fernando Prass megsérült az incidens során, míg az egyik légiós a mosdóban talált menedéket a dühös drukkerek elől.

Az argentin Olé napilap és a brazil Globo egybehangzó beszámolói szerint körülbelül 30 szurkoló jelent meg a Buenos Aires-i reptéren a csapat Sao Paulóba tartó gépének felszállása előtt, és elsősorban a Palmeiras chilei légiósára, Jorge Valdiviára vadásztak, aki félelmében a mosdóban bújt el előlük. Ezalatt a drukkerek a játékosokkal és a reptér biztonsági embereivel dulakodtak, míg a rendőrség a helyszínre nem érkezett. Videón már csak a heves szóváltás perceit sikerült megörökíteni.

Bár a Palmeiras 2012-ben megnyerte a Brazil Kupát Felipe Scolari vezetőedzővel, a rajongók frusztrációja az utóbbi hónapokban csillapíthatatlan mértékűre nőtt, mivel a klub a 18., kiesést jelentő helyen végzett a múlt év decemberében véget érő brazil országos bajnokságban, és már a Libertadores-kupában sem áll továbbjutó helyen, miután a Tigre otthonában sorozatban a második vereségét is elszenvedte csoportjában.

2011-ben, egy hasonlóan gyenge időszakot követően a szurkolók Joao Vítorra, a csapat akkori kölcsönjátékosára támadtak rá az utcán, így a nyílt erőszak nem ismeretlen motivációs eszköz a Palmeiras-drukkerek körében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik